il1321 Creative Commons License 2009.03.02 0 0 7383
Biztos, hogy palántadőlés? Én sosem "sütök" földet, mégsem jelentkezik a dőlés. A bazsalikom magja szinte a felszínen van, mert fényben csírázik, így, ha kikel, utána elborulhat. Ezért írtam, hogy át kell tűzdelni, két, három szálat összefogva másik cserépbe, és picit mélyebbre. A karalábé bennt, melegben mindenképpen megnyúlik, de ezeket már lehet helybe kiültetni az üvegházba, de mélyebbre ne, mert nem hoz gumót. A reteknek rendesen ki kellett volna kelni, 4-5 napra kikelnek, de azt is ki kell tenni hidegbe, mert nyúlik.  Retek, karalábé, káposztafélék palántjait kikelés után már hidegebb helyre kell vinni, mert megszaladnak. Elég nekik 5-10 fok.
Előzmény: taorminataormina (7376)