DS ds Creative Commons License 2009.03.01 0 0 170
Üdvözlök minden olvasót.Igen deutz motor és ebből is a régebbi típus.Kb 1950-es években hoztak be a vízműveknek több darabot,locsolásra,árvízvédelemnél áttemelőszivattyúként használták a pajtás szivattyúval szerelve.Rengeteg motor szétfagyott hanyagságból.Kiskunlacházán lakik egy kisöreg,aki ezeket szerelte bp-i vízműveknél.Ő egy két érdekességet is mesélt.Kb 1970 körül újjítottak ezeken a motorokon fordulatszámot növeltek,hajtókar súlyát csökkentették.70-es években kezdék kiselejtezni a vízművektől.Az újabb motor már nincs egybeöntve amotortömbbel.Nálunk a faluba is volt 1szaki csak már elhunyt.Ahozképest,hogy 650 cm3 elég erős.Afűrészgépem kb 1000kg van hozzá csőkocsi ami széthúzható,12m es gerendát már szállított vele az ácsmester akijé volt a gép.Én már húztam vele 3.5t tetőanyagot a saját tetőnkhöz.Mikor fuvarozok vele 0.5-0.6dl eszik. 600as fordulaton0.4dl iszik.Nagyon drágán vettem ,csőkocsival,centrifugálszivattyúval,gyári fóliázott henger,gyári zsírpapírba csomagolt dugó gyűrűvel,és még sok más alkatrésszel.
Előzmény: dutrancs (168)