Sziasztok!
Egy 2001-es évjáratú, 1.6-os Vectra tulajdonosa vagyok. Az alábbiakban szeretném segítségeteket kérni. Kb. 2 hete menet közben kigyulladt az engine check lámpa. Semmi rendellenességet nem tapasztaltam, így hazajöttem vele. Itthon kivillogtattuk a hibakódot: p0420 (katalizátor hatásfok alacsony)
Szerelőhöz vittem, kicserélte a 2. lambdaszondát, törölte a hibakódot. Két nap használat után újra kigyulladt a lámpa, ugyanezzel a hibakóddal. Szerintetek mit nézessek meg? Eleve furcsa számomra, hogy ha nem a lamdaszonda volt a hibás, akkor miért nem gyulladt ki az engine check lámpa azonnal? Miért csak 2 nap múlva?
További problémám az ABS, amiről már sokat olvastam a fórumok között. Az ABS lámpám időnként kigyullad, általában akkor ha megállok valahol és fél órán belül elindulok. Ilyenkor a teljes menetidő alatt világít (és nem megy az ABS). Érdekes, ha reggel elindulok (nem világít), majd munka után hazaindulok (nem világít), így gyakorlatilag eltelik az egész hét, majd hétvégén bevásárláskor ha megállok feleségemmel az első boltnál, majd elindulunk (nem világít), következő boltnál megállunk, majd elindulunk kigyullad. Este autó lerak, másnap reggel nem világít. Menet közben nem váltzoik a helyzet, azaz ha elinduláskor nem gullad ki, akkor már menet közben sem teszi, illetve ha kigyullad, akkor nem alszik ki. Lehet ABS vezérlő egység probléma? Olvastam, hogy ez házilag szétfűrészeléssel, átforrasztással javítható.
Bocs a hosszú levélért, remélem tudtok segíteni.
Köszi!