kirika Creative Commons License 2009.03.01 0 0 896
Igen el is felejtettem nézni a méretet,csak az volt a lényeg,hogy felkerüljön.Bocsánat. A többit nagyobba rakom fel.

II.

30-as,meg 50-es faktorszámú napkrémeket vittünk,de még így is sikerült keményen megpörkölődni.Visszatérve a túráról megvettem a másnap reggel Coronba induló hajó jegyeket (a Jessabel Boatal) .
Összességében nagyon tetszett El Nido,tetszett hogy nem ért még oda az a nagy "globalizáció",tetszett hogy a gyerekek az iskolából hazafelé boldogan vezetgették az elkopott motorgumit egy darab bottal,tetszett hogy az útszéli árusok önfeledten énekelgetnek,tetszett a hely egyszerűsége,olyan gondtalanak tűntek az emberek,pedig biztosan nem gondtalanok.
Másnap reggel fogtam egy triciklist felpakoltuk a csomagokat,és irány a kikötő.Már ott volt néhány ismerős arc, még a szigettúrákon találkoztunk velük,ők is indultak át Coronba.Azért még indulás előtt bedobtam egy tengeribetegség elleni gyógyszert,gondoltam hosszú lesz az a kilenc óra hánykolódás a vízen.
Szóval sajnos véget ért az El Nidoi szigettúra program,sok-sok élménnyel gazdagon hagytuk magunk mögött ezt a barátságos kis halászfalut.A hajó kifutott,és én már fél órával az indulás után bevertem a szunyát,kb. az út felét sikerült is átaludnom.Különben eseménytelen de annál hosszabb út volt.............
Már távolról látni a Hollywood mintájára készült Coron feliratot a hegy tetején..a hajó kiköt a Seadive resortnál,hatalmas nyüzsi az érkezéskor.Addig míg kihordják az összes embert meg csomagot elkezdek érdeklődni a már itthonról lebeszélt resortról,hogy merre is találom,mint utólag kiderült pont a Seadive tulajától.Nos közölte velem a rossz hírt ,hogy három órás az út oda jeepnevel, és már csak holnap indul arrafelé legközelebb.Akkor esett le ,hogy miért nem adott egyértelmű választ a még itthonról küldött levelemre az a resort amikor kérdeztem hogy merre van helyileg.(merthogy a honlpajukon nem volt látható)Csak annyit írt mindig vissza hogy menjek a Coron Markethez és majd egy jeepne odavisz hozzájuk.
Kis tanakodás mi legyen,aztán úgy döntöttünk maradunk itt a Seadive resortban,elvégre búvárkodni jöttem ide.Szóltam a főnöknek hogy kéne egy szoba.
Megnézték és jött a következő válasz:tele vagyunk sajnos,de néhány perc türelmet kért az öreg,aztán jött is vissza ,hogy nagyon szimpatikusak vagyunk neki,ezért ha elfogadnánk kiadná nekünk az irodáját egy éjszakára.Ez így elsőre viccesnek hangzott, de aztán megmutatta és csak annyiban különbözött a többi szobától ,hogy volt benne egy íróasztal számítógéppel,meg egy színes tv,úgyhogy elfogadtuk eme nemes gesztust.
Aztán másnap természetesen megüresedett egy szoba és átköltöztünk.
folyt.köv.
Ha nagyon részletes,és sok a rizsa, akkor szóljatok!

1. Jessabel Boat
2. valahol útközben
3. CORONwood
4. Seadive Resort