Scavolas Creative Commons License 2009.03.01 0 0 7905
Ja, mondják mások is, teljesen más témákban is, hogy szeretem nyakatekert módon, de mégis olvasmányosan fosni a szót... Ez van.

A tábor-asszimetria szerintem másról szól. a Két tábor abban különbözik, hogy egyik vagy másik teóriát már eleve elfogadta/elvetette magában szinte a kezdettől fogva, és érzelmileg erősen elkötelezte magát abba az irányban. Ez az érzelmi elköteleződés olyan erős, hogy értelmi síkon ható tényekkel nagyon nehéz átbillenteni a másik oldalra, mert minden tényt hitetlenkedéssel fogadva végsősoron odáig meg lehet kérdőjelezni, hogy ad absurdum, "fénykép van róla?", vagy "majd ha én is a saját szememmel és eszemmel látom (vagyis SOHA)", vagy "tudom, miért HAZUDJÁK ezt, ők az ellentáborhoz tartoznak, azaz az én ellenségeim/ellenfeleim táborához tartoznak és ezzel csak az én gyengeségemet akarják próbára tenni", stb.

Csoprtlélektan és pszichológia, ne-adj-Isten pszichiátria vagy tömegpszichózis egész könyvtárakat ír tele erről a témáról -- és a napi politikában a hatalom a sajtón keresztül nap-mint-nap ki is használja ennek alapján a tömegeket a saját céljainak megfelelően.

Ez a véleményem.
Előzmény: alfredoo (7900)