Ooó, nem figyeltél. Egyrészt, a módszer kidolgozásában nagy része volt magyar törvényszéki orvosoknak, akik magyarul és németül publikálták munkáikat. Az 50-es, 60-as években. Másrészt, azóta számtalan, angol, német, francia nyelven írt további tanulmány jelent meg, a módszer pontosodott, stb., a bemutatott 99-es cikk egy a sokszáz közül ÉVENTE, és annak témája pontosan lefedte a mostani problémát. A nemzetközii tudomány és így a törvényszéki orvostan is angol, német, francia nyelven "folyik". A mostani SOTE Igazságügyi Orvostani Intézete, éppen a hírnevet szerzett elődök miatt, ma is jó nevű helynek számít a világban.
A nemzetközileg elfogadott eljárások magyar nyelven mint eljárási előíratok léteznek. Bizonyos gyakorisággal a szakma hazai képviselőiből álló szakmai testületek frissítik, módosítják. Az igazságügyi orvostan sem kivétel ezalól. Tehát, abszolút létezik módszertani leírása magyar nyelven is a kovamoszatosdinak, amely nagymértékben megegyezik a világon használt és idegen nyelven leírt eljárásoknak.
A budapesti Dunaszakasz feltérképezésének pontosságával nem vagyok tisztában, erre mondtam, hogy nem volt elegendő idő a keresgélésre, és úgy vélem, nem is ugyanazokon a forrásokon kell ezt keresni, mert ez speciálisan magyar probléma, ami leginkább a víminőséggel kapcsolatos gyakorlati haszonnal bír. Azon a területen én pedig nem vagyok jártas, tehát sokkal tovább tart, amíg publikált forrást találok.
Nagyjából én is úgy képzelem, hogy a kovamoszat populáció minőségi vizsgálata nem adhat 50 méteres pontossággal eltérő eredményeket ezen a vízsszakaszon, de minden szennyező beömlés, nagyobb vízbeli tereptárgy (pl. hidak!), sziget, öböl, stb. környéke különbözhet egymástól, és emiatt adhat hozzávetőleges iránymutatást egy vízből kifogott holttest vízbekerülésének helyére vonatkozóan.
Nem felesleges időtöltés, egyáltalán nem. Bár ebből a szakmából nem vizsgáztatok (Isten ments), egyszer valamikor a régmúlt homályába vesző időben még vizsgáztam is igazságügyi orvostanból, sőt, utána is volt egy jó haverom, aki rendőrorvos, és segítettem neki ebben-abban, így ha nagyon akarnám, meg tudnám őt most is kérni, hogy meséljen egy picit erről.