Scavolas Creative Commons License 2009.02.28 0 0 7840
Kihúzni nem lehet, kitakarni és újravágni a videót igen. Úgy emlékszem, a híd felhajtót mutató felvétel csúnyán van megvágva, és nem csak vágva, de crop-polva is, azaz az eredeti AxB felbontású képméret (A-n)x(B-z) képméretre lett csökkentve. Ez több okból történhetett, az egyik, hogy az egyébként "beégetett" időjelet lenyessék róla a felső sarokban.
Önmagában nálam piros felkiáltójelesek ezek a videók, főleg a lánchidas -- látható jele van a doktorolásnak, azaz manipulációnak. A kimeresvítésekkel értem, hogy a feliratozást és a pontos részlet kiemelést akarták elérni, de ezzel még az esetleg képkocka-folytonos videókat is csúnyán darabossá tették és az időjel nélkül már semmiképpen nem tudható, hogy mi mi után következik, és főleg, van-e köztes rész kivágva.
Értem én, hogy a tanúfelhíváshoz ez a jobb és célszerűbb, de attól még a megvágatlan és manipulálatlan videókat is felrakhatták volna.

Francia nagykövetségi kapcsolatom (említett konzul) már december 11-én megerősítette, hogy nekik az összes videót megmutatták. Ebbe nyilván nem értendő bele B. úr, mert ő nem a fr. hatóságot képviseli. Meg velem együtt a magyar közvélemény sem.
Ebből aztán jöttek a nem tök alaptalan rémtörténetek, cigány származású lánykereskedőktől kormányzati Audi és hasonlókkal, amit takargatni kellett.

Egyébként, ha télleg nincs semmi nyom és szál, amin most is folyik valami eredménnyel kecsegtető nyomozás, akkor abszolút nem értem, mi a franc(ia) akadályozza az összes videó közzétételét. Hacsak valóban nem egy azonosítható gépkocsi/személy látható rajtuk... Pl. mi van, ha egy francia rendszámú kocsi áll meg és abba száll be O.? A kocsiról meg kiderült, hogy a fr. kultúrattasé állományához tartozik? (Csak agyalok, semmi más...)
Előzmény: fred30 (7835)