Scavolas Creative Commons License 2009.02.28 0 0 7823
A holttestet csak akkor adhatják ki, ha lezárták az ügyet. A kiadásának sok értelme nem is lenne addig, mivel ahhoz, hogy hazaszállíthassák, külön engedély kell, ezt nemzetközi szabályok írják elő. Annak szerintem a magyarok eddig sem gördítettek aakdályt, hogy a franciák (de a hivatalos hatóságok) részt vegyenek a vizsgálatokban. Ezt a holttest feltalálásakor is megerősítették. Nem tudunk arról, hogy a francia hatóságok hangoskodnának január eleje óta, tehát szerintem véleményük nem térhet el olyan mértékben, ami szükségessé tenne pl. még egy Sarkozy v. miniszteri intervenciót.

A magyar rendőrség honlapjára december 9-én került fel az eltűnés miatti felhívás, benne szemtanúk és taxisok jelentkezésének kérésével. A konkrétan megjelölhető lehetséges szemtanúk mutogatása és a felhívás megismétlése (tehát konkrét szemtanúk mintegy "körözése") egy sokkal erősebb felhívás, oké, de ezt éppenséggel csak azután volt lehetséges/szükséges, hogy 27 nap elteltével az első felhívást követően azok nem jelentkeztek, akikre leginkább számítottak volna avideók alapján.

Előzmény: Isotope (7820)