Paco155 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1712
0.) Így volt, jól emlékszel, de asszony megmakacsolta magát, hogy addig nem amíg nem kapunk ígéretet az elszámolásra. Én meg papucs vagyok. :) Amúgy most sem szívesen, de a számvevő bizottság nem sokkal ezelőtt ígéretet tett az elszámolásra. Ha nem történik meg akkor őket már anyagilag is felelősségre lehet vonni.

1.) Nem azt feltételezem hogy lenyúlják - azt csak akkor lehetne ha eltűnne az europea - , hanem hogy másra fordítják. Mondjuk a saját díjukra. Pl. SZVB1 írta, hogy a társasháznak tartozása van a gázművek felé. Kérdésem például az SZVB felé, hogy az Europea felé is van-e tartozásunk vagy azt valahogy mindig sikerül az europeának átutalnia? :(

2.) Itt a fórumon tényleg nem. Gyakorlatilag összegszerűen az A és B épületben több mint másfél éve nem fizető lakó nagyjából hatszor annyival tartozik mint a 4 hónapja a D épületben lakó. Félre ne értsd, nem a később költözőket (köztük magunkat) védem, erkölcsileg a kis tartozás ugyanaz mint a nagy. Viszont az A épületben lakót is meg tudom érteni ha ő is attól fél hogy a pénze nem kerül elszámolásra.

3.) Én örülnék neki. Ha mondjuk az egyik hónapban senki, de tényleg senki nem fizetne mert nincs elszámolásra akarat az üzemeltető részéről, akkor talán az Europea is észbe kapna és megemberelné magát. Ezt hívják sztrájknak. :)

4.) Nem. Csillag elrendezés van, a lakásokba csak a mérőóra utáni ág megy be, a legtávolabb lakóhoz menő ág semmit sem fűt rajta kívül. Ami van az egy keringtetési veszteség mert a meleg vizet akkor is forgatni kell ha senki sem fűt vele. De az nem melegít senkit, mert a lakásokon kívül a hőszigetelt csövekben kering.

Előzmény: lehcsi (1711)