Mozo66 Creative Commons License 2009.02.28 0 0 1259

Igen ... így , ezeket .

Van némi szervestrágyám , azzal elsősorban a fiatal fákat trágyázom , jobb lesz a gyökeresedés , erősebben indulnak , így hamarabb termőre fordulnak . Termőkorban ősszel kapnak káliumot tavasszal nyár elején kombináltat meg nitrogént , és egész évben lombtrágyázva vannak kivéve persze a rezes permetezéseket .

A barack rendkívül igényes a tápanyagra , mivel kis lombfelület nevel ki nagymennyiségű termést . Gondolj csak bele , egy 1 mázsát termő cseresznyefának mekkora lombfelülete kell hogy legyen , egy ugyanannyit termő baracknak , negyed akkora felülete sincs ... persze jó karban levő jól tápozott fának .

Ceglédi aranyt tavaly ültettem , de nekem is úgy tűnik , hogy vissza kell vágnom , mert nyúlik rendesen , na ilyen még a Budapest meg a Mandula kajszi . Harcotot is ültettem , nem az a lédús fajta , a piacon kissé fanyalogtak rá , de ha más nem volt akkor elvitték azt is . Majd őszre beújítok valami rendes fajtákat az új területre . Egy francia lapon láttam piros kajszit ... teljes egészében piros , ha jól emlékszem Rubisco volt a nevük ... na olyan sem lenne rossz ..pl .
Előzmény: Törölt nick (1258)