Mindez a vita már lefolyt újév táján is, akkor is beígérted, hogy majd valamennyit befizetsz, remélem, immár tényleg így lesz. Az újabb vita kapcsán nekem is volt néhány gondolatom egyes emberek hozzáállásáról, de inkább visszafogom magam, ezért csak néhány kérdés:
1. Bár az arányokat én is nehezményeztem és azokat megváltoztatandónak tartom, azt te is elismered, hogy az aránytalanságok ellentétes irányúak és hasonló mértékűek, így a társasház szintjén nem kell nagyon eltérő összeget fizetni ahhoz képest, hogy ha pontosan mérve lenne külön a víz, külön a fűtés. Az tény, hogy ebből azok járnak jobban, akik kevesen laknak nagyobb lakásban (és esetleg még nem is tisztálkodnak). Ilyenformán az nem tűnik valószínűnek, hogy az ilyen címen (sokak által amúgy sem be)fizetett pénzekből olyan sokat le lehetne nyúlni, ha valakinek ez is volna a szándéka, amit és akkor
2. nincs alapunk föltételezni már csak azért sem, mert az A és B épület lakói már több, mint egy éve így fizetnek és nem is közülük kerülnek ki (legalábbis itt, a fórumon) a fizetni különböző kifogásokkal nem akarók, gondolom azért, mert a képlékeny jogi helyzet dacára a dolog eddig is működött valahogy.
3. Azt nem tudom, hogy az Europea miért viselkedik ilyen furcsán és miért nem adja meg a kért tájékoztatást, de (és itt visszautalok arra a hozzászólásodra, amelyet még akkor írtál, amikor nem laktál itt) mi lenne akkor, ha mindenki magáévá tenné az álláspontotokat és nem fizetne. Ez egy kérdés, amire gondolom, van válaszod.
4. Nem vagyok mérnök, de úgy gondolom, hogy nem mindegy, hogy minden lakásban laknak, vagy csak minden szárnyon egy lakásban, lehetőleg a kazántól a legtávolabbiban, mert ilyenkor a vezeték fűt olyan lakásokat is, ahol ki van minden radiátor kapcsolva, tehát 0 a fogyasztásuk. Ebben persze tévedhetek.