Üdv,
szeretnék beruházni egy B Vectrára, de a neten elég sok fura info kering róla.
Sajnos vezetni még nem tudtam egyet sem, így személyes tapasztalatom nincs, ezért kérdeznélek titeket. Ülni, ültem már benne, de nem hoztuk ki a piacról.
Állítólag a váltó a kocsi egyik gyenge pontja, pontatlan és akardozik. Ezzel mizu? Javítható esetleg vagy "konstrukciós hiba"?
Az hogy az ECOTEC motor eszi az olajat megértem, de nehol olvastam elég komoly olajfogyasztást, ami ráadásul megoldhatatlan volt.
Van-e valami évjárat ami veszélyes? - Állítólag az első két évben gyártott darabokat kerülni kell (96-98).
Kipufogóra is hallottam hogy gyorsan korrodálodik (bár egy 10-12 éves autónál azt talán nem vészes).
Ja és 1,6ost tervezek, nem száguldozni kell, csak belföldön 200-300kmeres utakra meg heti 1-2 alkalom városban.
Elektronikáról sem zengenek ódát.
Nekem a forma tetszik, különösen ahogy a motorháztetőról felvitték az ivat a visszapillantókra. Ahogy nézem fogyasztás is elfogadható: 8körül városban amit 6re le lehet vinni országúton.
Szóval összességében jó kis autó majdhogy nem bagóért 700-800 körül már lehet venni, nagyon jól felszereletet. Bár itt jön az a képbe, hogy egy elektromos ablakot vagy egy ABSt kicsit drágább javítani, mint elavultabb társait.
Mondjuk ahogy az alkatrész árakat nézegettem, egyátalán nem veszes, sőt.
Köszi előre is a segítsléget!