Nos,dél előtti indulás a Finnair-el Budapest-Helsinki-Hong Kong-Manila járaton,érkezés pontosan 24órával később.A leghosszabb levegőben töltött idő Helsinki-Hong Kong között 9óra.Viszonylag nyugodt út volt, leszámítva azt a kis légörvényt ahol kb.30-40métert zuhantunk,amire természetesen figyelmeztetett is előtte a pilóta,hogy a következő néhány perc kellemetlen lesz,ezért gyorsan félbe is hagyták a légikísérők az ételosztást,de azon kívül hogy a kávé egy része rajtam landolt nem történt semmi.
Itthon foglaltam az összes belföldi repjegyet a Cebu Pacific-nél.Érkezéskor párás,borús esős idő,viszont meleg, át a Domesticra a már említett ingyenes kisbusszal,és hosszas várakozás mivel kb.1-másfél órás késéssel indult Puertóba a gép.
Itthon még megkért egy nagyon távoli ismerős,hogy vigyek már ki a sógorának(aki német származású és 5éve él Puertóban) szalámit,milka csokit,stb.,és majd kijön a reptérre átvenni a kis csomagot,ami meg is történt.Kihasználva a hirtelen ismeretséget megkértem hogy ajánljon egy jó kis szállást.El is vitt egy Dayon Camo D'gve nevű resortba ,mindenkinek tudom ajánlani:komfortos szobák,hideg meleg víz,medence,lent a tengerparton,és már készül egy jópofa bungalló egy fa tetejére közvetlen a tengerparton, szóval nagyon hangulatos kis hely(egy szoba a drágábbikból 1100 peso).Ja és még egy dolog ha valaki ott jár Puertóban semmiféleképp ne hagyja ki a Chicken Inato nevű éttermet,ritka jól készítik el a csirkecombot.
Még aznap irány a San Jose buszterminal,jegybeszerzés a reggeli indulásra.Na a buszterminált sem ilyennek képzeltem itthonról....fergeteges...alig érkeztem meg ebbe az országba,de nekem nagyon tetszik.
Sikerült is reggel 6:30-ra jegyet venni a Fort Wallynál egy kilencszemélyes Public Shuttle Van-ra.A jegy ára 660 peso volt a resort és a terminál közötti transzferrel együtt, amit természetesen el is felejtettek reggelre...mármint a transzfert.Mindegy odaértünk még időben.Felmálházták a kisbuszt és beszállásnál szembesültem azzal hogy a 9személyes mikrobusszal mindössze 14-en fogunk utazni.....nem számít kibírjuk,a légkondi mínusz ezer fokra állítva,sajna nem készültem pulóverrel,és el sem tudom képzelni hogy a többi ember akik helyiek voltak hogyan csinálták hogy nem fáztak.Mindenesetre mire El Nidoba értünk nekem jégkásás lett a vérem.
Első szabály:ha hétvégére érkezel Nidoba foglalj szobát előre,mert akkor nehéz az igényeknek megfelelőt találni.Ez az én figyelmemet elkerülte.
Végül hamar sikerült közvetlen a parton bungit találni mindössze 900 pesoért,cserébe a wc női használatra alkalmatlan volt,ezért tudtam holnapra kerítenem kell egy másikat,viszont a környezet hangulata varázslatos volt,kb.5méterre az ajtótól a hullámok nyaldosták a partot,
a tenger hangjára elaludni és ébredni nem volt olyan rossz.
Másnap kora reggel átcuccoltunk a már döme71 által bejáratott Corong Corongi Greenviewba.Igaz nem volt neki csak családi bungija,de az is tökéletes volt(az öreg Dave még emlékezett rátok:),tényleg jófej és segítőkész fazon.
Indulás az Art Cafeba az első túrára a C jelűre.Sajnos egész nap borongós volt az idő,ez rá is nyomta a bélyegét a fényképekre,de mindentől független néha csak tátott szájjal néztem ki a fejemből.A sznori tényleg nem nagy puki,de a táj szépsége mindenért kárpótol.A kaja amit az egyik csodaszép parton készítenek el az hal,zöldségekkel meg rizzsel.
Ezer és ezer "secret beachnek",meg "secret lagunnak"elnevezett kis eldugott partok és eldugott lagúnák vannak, ahová csak úszva lehet bejutni.Gyönyörű helyeket épített a természet,amiket remélem képesek lesznek ilyen állapotában megőrizni a helyiek.
Nidoban tudnám ajánlani akik szeretik a kalamarit,a Squidos éttermet nagyon finoman készítik.Az étterem tulaja rettentő jó fazon,reggeltől estig spicces,mindig jókedvű és mindenben nagyon segítőkész.
A következő túra az A jelű.Itt már százágra sütött a nap,sikerült megszerezni az alapszínt....kb. mint a rák
Ez a túra is lélegzetelállító volt.
folyt.köv.