CBNora Creative Commons License 2009.02.26 0 0 7361
Nemsokára lefotózom őket! Össze kell már számoljam, melyik paradicsom fajtából hány van, érdemes-e még ültetni a magoncokból.
Az először vetett determináltaknak már kezd nőni a lomblevele, szép kis tömzsik. A padlizsánokból egy db. pár napja kidőlt, a legnedvesebb talajú. Gyorsan visszafogtam a locsolást, azóta minden rendben. 22 darab még maradt, tulajdonképpen akár még fogyhatna is belőle, de jobb, ha nem így. Fontolgattam a gömbaölős belocsolást, de úgy tűnik, nem kell. Ezért is szeretem rögtön így egyenként ültetni őket, ha egynek baja lesz, kiveszem, nem terjed tovább a kórság, mint a közös talajban. Magunknak és még egy családnak nevelem, de így is sok lesz egy kicsit, nekünk 8 db. fér el kényelmesen.
Meglehetősen ridegtartásban vannak. Az üvegházban van ugyan egy kis fűtés, de 20 fok alatt már lekapcsol. Ha süt a nap, finom meleg van, de 11 fok körül van ott, mikor délután behozom őket. Reggel még kint fagy, mikor kimegyek velük. Bent a paprikák sincsenek az ágymelegítővel sem elkényeztetve, 12 és 16 között van a hőm. abban a szobában. Amúgy szépek azok is, nem nyúlnak, nem is hajlanak nagyon vízszintesbe. Szerintem jó lesz így, legfeljebb kicsit lassabban fejlődnek, de felbecsülhetetlen az a kényelem, ahogy gondozni tudom őket így a macska távollétében.
Előzmény: il1321 (7360)