sancarlosp Creative Commons License 2009.02.24 0 0 1625
Az álbetétesítést januárra ígérték. Én úgy tudom, hogy a papírok be lettek adva, de a Földhivatal malmai lassan őrölnek.
Visszatérnék egy picit a parkolás, távirányító témakörre. A következő lakógyűlésen mindenkép napirendi pontkén fel kell ezt vetetni, akár előre szólok Mérész Andreának. Kell kérni egy listát, hogy ki milyen távirányítót kapott és hányat, és kiknek nincs garázshelyük ezek közül, vagy kik azok, akiknek 1 helyük van, de több távirányítójuk.
Az teljesen ok, hogy az is kap a kapukhoz, távirányítót, aki nem vett garázshelyet, de ezen lakóknak és/vagy lakás tulajdonosoknak (a kettő nem ugyanaz, sokan albérlet kiadás céljából vettek lakást) külön kellene szólni arról, hogy nem lehet a lakóparkon belül parkolni. Azt is külön egy listán ki kell kérni a Liliomdombtól, hogy milyen típusú távirányítókat kaptak, az ugyanis nonszensz, hogy olyat kaptak, ami egyébként nyitja az adott ház garázsait is. Lehet, hogy van olyan lakótársunk, aki nem vett garázshelyet, de beáll, vagy olyan, aki vett 1 helyet és két autóval áll be. Amikor én kaptam távirányítót akkor még arról volt szó, hogy 1 távirányító / garázshely jár. Engem addig az, hogy 1 autó helyett 2-vel állnak be nem zavar, amíg van hely, de hogy a második autóval más helyére állnak, vagy úgy parkolnak be, hogy ettől én nem tudok normálisan parkolni, az már zavar. Nem egyszer fordult az elő, hogy a közlekedésre szánt részre parkolt rá ugyan az az autós, és gyakorlatilag nem lehetett bemenni a lépcsőházba, vagy kijönni (babakocsival elég érdekes volt át kellett emelni az autó felett). Arról nem is beszélek, hogy garázshely alapján számolják ki a garázsra eső közösköltséget, és nem akarok más helyett fizetni.
Szóltam már Mérész Andreának erről, nem tudom léptek-e, de az A épület első garázsában 2007 október óta (!!!) bent áll egy sötétkék rendszám nélküli Astra, azóta mozdulatlan tiszta por. Még akkor álltak be vele, amikor kb 10-en laktunk az egész lakóparkban, és bárki szabadon ki-be járhatott a garázsokba. Tudom, hogy rendszám nélküli autót nem lehet elszállíttatni, de szerintem nem ártana, ha erről tudna a hatóság, lehet, hogy pl valamilyen bűncselekményt követtek el vele, vagy lopott.

Nem tudom, hogy más tapasztalta-e már, de a fenti kapu (A épület előtti), többször teljesen magától kinyílik. A hétvégén 3 szor láttam ezt. Senki a környékén nem volt, és se előtte, se utána kb 5 percig senki nem hajtott be vagy ki. Egyszerűen teljesen magától kinyílt.