Szia!
Az az igazság, hogy nem ismerem a Totya kazánokat, és ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy nem tudok igazsággal szolgálni a fogyasztással kapcsolatban, mert én gázról tértem át fára. Sajnos korábban nem fűtöttem szilárddal...
Ami tapasztalatom van: ebben az évben (az első évem) én kb eddig 60-65 mázsa fát használtam el. Az én házam kb 75 nm alapterületű, de ugyanekkora emeleti résszel is bír, szerintem energia igényre hasonló lehet. A házam szigetelt, nyílászárók nem lettek cserélve csak utólagos szigetelést kaptak azt is januárban.
A kérdés innentől az, hogy az alap az milyen kiépítésben lenne...szerintem, ha itt is olvasgattál, akkor érdemes puffer kiépítésével növelni a hatékonyságot, és nem utolsó sorban a saját kényelmedet is, legyen itt szó akármilyen típusú kazánról (az én olvasatomban a Vigasnak is jót tesz ha van hozzá, de itt megjegyeznám, hogy évekkel korábban az Atmost 1 év garanciával adták puffer kiépítése nélkül, és 2 évvel ha puffert is építettek mellé).
Sok összetevője van: a meglévő rendszert mennyire kell szétcsapni, szeretnéd-e HMV-re is használni (szerintem érdemes), előre gondolkodva ésszerű napkollektorral kiegészíteni (nem kell fejjel neki rohanni, hanem a lehetőségét már előre megalapozni) stb stb.
A Totya 4 hány kW-os?
Tamás