Na, ne szórakozzál velem!
Az önkormi választások után láttam Mo. térképét. Az egész narancsszínűre volt festve. A megyei önkormik fideszesek, a nagyvárosok, várososok döntő hányada fideszes, csak a falvak lennének bolsevik-liberálisok, vagy liberális-bolsevikok?
És pont a falvak lopnák el a saját pénzüket, amelyik a te állításod szerint nincs is?
Az persze, hogy nem mindegy, hogy a pénz milyen szempontok szerint kerül elosztásra. És ezt a szempontrendszert én meg sem tudnám határozni, mert nem tartozom az országirányítói körbe. (Van egy sejtésem, te sem!)
De az ellen igencsak élénken tiltakoznék, hogy pusztán azért ömöljön pénz a települések egyes csoportjához, mert hát Istenkém, olyan szegények, elesettek és tehetetlenek.
Ennél azért valamennyivel más elosztási szempontoknak kéne lenniük, és nagyon remélem, vannak is! Ezzel azt sem zártam ki, hogy ne lopnának el abból a pénzből. De a lopást üldüzendő most is vannak érvényes törvények.
Ezzel a MÁV vonalakkal meg ne gyere, mert ezt teljes közvetlenségből tapasztalhatom, hogy az égvilágon semmi hátrányos hatása nincs. Nálunk is megszünt a szárnyvonali közlekedés, ami az utóbbi időben ált egy Bzmot jelű 1 (azaz egy) kocsiból, amely naponta 3 alkalommal szállított 2-3 utast.
Az utazóközönség már régóta a buszt preferálta.
Teherárú fuvarozás sem volt már régóta, mert:
1./ megszünt a nagytömegű cukorrépa termelés, ami korábban volt ebben a térségben, és amit vasúton szálítottak közvetlenül a cukorgyárakba. (Ne gyere most azzal, hogy íme a bizonyság, még a cukorrépa termelés is megszünt, mert a földek nincsenek parlagon, minden terület meg van művelve, az a hányad is, amelyben 15-20 éve cukorrépa termett.)
2./ megépült egy csomó terménytároló minden faluban, így a tárolandó gabonát, takarmány-terményt sem kell tárolásra messzire elszállítani. A tárolóból meg elviszik a kamionok abban az ütemezésben, ahogy és oda, ahová a vevő kívánja, anélkül, hogy háromszor kéne átrakodni.
Ezután elmesélheted, hogy nálatok mekkora kárt okozott a vasúti szárnyvonalak bezárása!!!
Tényleg megbaxxa a kutya ezt az országot, ha a települések önkormányzataiban olyan személyek vesznek részt, akiknek csak hitük, meg meggyőződésük van, helyzetelemző-értékelő-, szervező- és cselekvőképességük meg akkora, amekkorát néhányan itt is bemutatnak.