tnsnames.ora Creative Commons License 2009.02.23 0 0 2189
>Római Birodalom bukása...Valami hasonlót tudnék elképzelni én is esetleg mad max helyett

Nem tudom, hogy bukott pontosan a Római Birodalom, de én tipikusan mad max-ként képzelem ezt el. ;) Amikor be-betörtek a vad barbár törzsek ("vandálok") és pusztítottak ahol értek, maguk alatt is vágva a fát.

>A népességrobbanással kapcsolatban, amit írsz, azza számomra az a probléma, hogy a gyógyítás magasabb szintre kerülése pont fokozza az szaporodási exponencialitást, közelebb hozza a betonfalat. Pont azon lenne a hangsúly, hogy a betonfal messzebb kerüljön, legalább lélegzetvételnyi eséllyel. Ahogy te is írtad az elöregedés kapcsán.

Olyan hosszú és súlyos háború, mint a II., szerintem sem lesz. Viszont hatásában egy atombomba esetleges becsapódása egy Magyarország típusú államba, még nagyobb és nehezebben kiheverhető problémákat tudhat okozni. A világ érzékelhetően megtanult nagyon hatékonyan gyilkolni a tudomány segítségével; a háborús technika igen erősen kifejlődött az utóbbi 60+ évben, és a terorrista sejtek/hálók működéséről sincs sok fogalmunk/tapasztalatunk.
Előzmény: Foeniculum V (2186)