staubach
2009.02.23
|
|
0 0
349
|
Off (talán),ehhez annyit,hogy a múltkoriban volt egy vitám egy valamikori földesúri leszármazottal,ráadásul zsidó származású is( a kisebbrendűségi komplexus még nagyobb),hogy a vagyonelkobzások a háború után milyen szemét dolgok voltak. Persze én populista beállítottságú révén,fogást kerestem rajta,bár aki elvakultan hajtogat valamit,azt nem könnyű meggyőzni. Végül csak annyit mondtam,hogy "Tudja mit,gondolkodjon el ,ha képes erre, és hibáztassa a volt rokonságát ezért,mert tulajdonképp az uralkodói osztály tehet a saját nyomoráról,miképp rossz politikát folytatva mindig a vesztes,rossz oldalra álltak." És tényleg. Nyugaton miért nem vették el a vagyonosok javait? Azon nem kell csodálkozni,ha a győztesek rendelkeznek a vesztesek javai felett. Viszont a szegényeknek ez leginkább csak jót tett.Emelkedett az életszínvonaluk.Ha megnézitek,akkor a háború után felépített és iparosított országot is a szegény paraszt és munkásosztály építette fel,sokszor lényegében ingyen,hogy majd legyen hol dolgozniuk."Magadnak építed",volt a jelszó. Nos ma ezeket a javakat egyszerűen kiárusítják magán befektetőknek,akik sorban rugdossák ki a melósokat.Akkor most a melósok is ki lettek semmizve ilyen alapon és jogosan háborognak.Nem? Persze a trianoni békeszerződésnél is kik jártak rosszul közvetlenül és kik élvezték volna annak javait,ha mégse kerül rá sor?? Természetesen a jómódúak és gazdagok. 1919-ben pl. hogy örültek a munkásgyerekek,akik előtt megnyílt a Margit-sziget.Én nem sajnálom az "urainkat" elvégre őmiattuk tartunk ma itt és folyamatosan csak halmozzák vétkeiket... |
|