Sajnos én sem tudtam túl sok időt eltölteni a legtöbb helyen, Paks környékén csak fél napot, és a legtöbb időm a part végignézésével és lapátpróbázással ment el. Nem biztos hogy mindenütt a legdúsabb helyet találtam meg, és volt ahol nem tudtam azt mosni amit szerettem volna, mert túl messze volt a víztől. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell lemondani ezekről a helyekről sem, mert van ott arany, csak kicsit több ídőt kéne ráfordítani, hogy megismerje az ember a partot.
A lentebb fekvő részek pedig már nekem is nagyon messze vannak, több napos túrát igényelne a felderítésük. Szivattús paddal a mosás gyorsan megy, egy óra alatt át lehet mosni egy köbmétert ha össze van kupacolva. Én a mosás végén szoktam saccolni hogy kb. hány köbmétert mostam át, és hogy mi jön ki belőle otthon.
A dúsulásoknál én azt tapasztaltam, hogy inkább a hajók hullámverése dúsitja be jobban a fövenyt, ha jó a part lejtőszöge, ebből a szempontból az a jó ha sokáig azonos a vízállás, aztán ha kicsit csökken lehte mosni.
Lehet hogy azok a partok amik néhány hónapja még nem voltak elég jók, mostanra bedúsultak, nem tudom, de ki kéne próbálni.