Az, hogy ellentétes oldalon volt a fegyver és a két tár, az magában még nem lett volna probléma. Hiszen a P9RC-hez kiadott szolgálatit tok melléklete egy külön tártartó, amit célszerű volt a fegyverrel ellentétes oldalon tartani. A Jericho-t én is a combtokban hordtam jobb oldalt, és a másik oldalon volt két barkácsolt tártartó, amit - ne röhögj ki - a régi könnygáz spray tokjából csináltam. Pont belepasszolt a kétsoros szekrénytár, és ha ugráltam, akkor sem esett ki. Mondjuk fejre nem álltam, hiszen már öreg vagyok bohócnak. Ennek az elrendezésnek éppen az volt a lényege, hogy jobb kézzel fogtam a fegyvert - jobbkezes vagyok - és a másik oldalról kényelmesen tudtam előszedni a tárakat anélkül, hogy a testem előtt, netán a fegyverem előtt kellett volna kotorásznom a tárakért. Hozzátartozik persze, hogy egy - egy vizsgalövészeten volt rajtam négy darab tártartó.
Na most persze a hónaljtok esetén a tok és a tárak ellentétes oldalon viselését baromságnak tartom. Jobb kezes és jobb szemes lövő bal oldalt tömi ki a hónalját, jobb kézzel szabadít fegyvert, ezáltala fegyver átkerül a jobb oldalra. Na most ha a tártartó a tokkal ellentétes oldalon van, akkor ugyancsak a test előtt kell utána kotorászni.
Én mindamellett kifejezetten nem szerettem a hónaljtokot. Mikor az első pisztolyom volt (FP9) ahhoz természetesen én is vettem egyet, hiszen az akkoriban olyan trendi és menő volt, de hamar kiderült, hogy egy nagy szar az egész. Azóta is megvan valahol, bár elég rendes dulást kéne csinálni a lakásban, hogy előkerüljön.
A banki biztonsági őrök kifejezetten nem tudnak tűzbe hozni. Ha nagy ritkán meglátok egyet - egyet, akkor is maximum a röhögés fog el. Egy barátom ezt a mesterséget űzi, de vettem már el a pisztolyát úgy, hogy észre sem vette. Utána cserélte ki a trendi pisztoly tokot egy rendesebbre.
Zakó alá rejtett pisztollyal is lehet gyorsan lőni. Én lőttem már vizsga gyorsasági lőfeladatot zakó alól, és a kidolgozott (meg jól begyakorolt) módszerrel sikerült 2,5 másodperc alatt megcsinálnom. Igaz, a zakó nem volt begombolva.