Helló hind2!
Kösz a gyors választ. Azt hiszem megspóroltál nekem egy jó adag fölös mászkálást :).
Azt gondoltam, hogy Pakssal szemben több arany lehet, de ezek szerint nem.
Még szerintem Baján és Mohácson érdemes lenne megnézni.
Én egyébként a Szentendrei-sziget 2/3-át már átkutattam, csak a Budapesthez közelebbi részét nem, de ott szerintem nem is érdemes keresni. Ha találnál is valamit, ott annyi a kajakos-kenus, hogy nem hagynának dolgozni.
A sziget északi része egyébként pocsék. Én a Váci révtől a csücsökig végiggyalogoltam az egészet, és mindenhol, ahol csak egy kis vörösséget láttam csináltam egy lapátbróbát, de szinte sehol nem lehet 10-20 szemcsénél többet találni. Két helyen volt csak dúsulás, kb. 1,5-2 m3, de azt már kimostam :), és kb. május óta nem volt áradás, úgyhogy azóta nem töltődtek fel.
Te egyébként hogy saccolsz? Én úgy, hogy kb. 1 liternyi fövennyel csinálok próbát, és az azon található szemcséket felszorzom ezerrel. Errefelé kb. 200-250 ezer szemcse lehet egy gram.
Az az igazság, hogy 0,2-0,3 g/m3-es helyen nem szívesen dolgozok, mert én egy nap alatt (kb. 4-6 óra mosás, ennél többet nem bírok) csak max. 0,7-0,9 m3-et tudok átmosni, és azért az még hobbiból sem éri meg :). Habár ha átszámolom a mostani, már majdnem 8000 Ft-os árra, már lehet hogy megérné.
Tényleg te mennyi fövenyt tudsz egy nap alatt átmosni? Azt írtad, hogy te szivattyúval dolgozol.
Ácson egyébként tényleg kimossák a helyiek. Én is amikor lementem (télen) felmérni a terepet, akkor nem akartam hinni a szememnek olyan gránáthomok dúsulásokat találtam (kb. 25 cm vastagságúakat), de aztán amikor mosni akartam nyáron, akkor már ki volt szinte mind mosva. Ácstól Esztergomig nem tudom mi a helyzet. Azon a szakaszon szinte egyáltalán nem kanyarog a folyó, pedig anélkül nehezen képződik dúsulás. Voltam Tát, Nyergesújfalu környékén, de ott kevesebb arany van a homokban, mint nálunk a kertben :).
Még sok kérdésem volna, de azt hiszem ez már túl hosszú hozzászólás.
Üdv