Szia Lacoste!
Köszönöm, bár még az oldalam nem teljesen kész igyekszem minél elöbb befelyezni.Egyébként én Santo Domingo élek. Punta Cana-ról Santo Domingo-ra eljutni autóval normális esetben 4 óra de lehet akár 6 is, jómagam többször megtettem, aki nem ismeri az utat annak jóval nehezebb, táblák nem nagyon vannak. Az út minösége sok helyen kritikán aluli, a jobb szakaszokon is vannak néha akkor gödrök hogy kb 60-70 cm mélységüek is lehetnek, esöben pedig láthatatlanok. (most nem esik annyit). A vezetési stilusa az embereknek az inkább hasonlit a Forma-1.re. A kaminok pedig még nagyobb veszélyt jelentenek, (sajnos sok külföldivel történik baleset) azaz ha auto lesz a választás akkor nagyon óvatosan. Probléma a tapasztalat hiánya lehet. Van két másik lehetöség, Helicopter vagy Kisrepülö. A Helicopter az látványosabb a Kisrepülö az olcsóbb. Biztonság szempontjábol a Helicoptert tudom ajánlani. (Hirtelen vihar esetén bárhol leszáll, és Helicopter sokkan több van jó állapotban mint kisrepülö. Mindhárom alternatívában tudok segíteni, nem gond. Santo Domingo-t érdemes megnézni de legalább két nap szükséges, ha ismerni akarod az igazi "karibi" életet akkor érdemes. Ajándékot itt kb negyedannyiért tudsz vásárolni mint Punta Cana-n, általában festmények, italok, szivar, ruhák stb. amit a túristák álltalában vásárolnak. (példa: egy szép festmény Punta Cana-n 6000 Peso, ami 42.000 Ft. ugyanazt itt megkapod akár 1500 ért ami 10.000Ft)A helyi népszerü italok az a RON BRUGAL (rum) és a PRESIDENTE sör. A szivarok közül legnépszerübb az AURORA, de szivarból elég sok fajta van, egyébként kevesen tudják de a nagyon hires és közismert kubai szivar az dominikai eredetü.
Santo Domingo érdemes megnézni: Faro a Colon, Zona Colonial, Conde, Fortaleza, Plaza de la Bandera, Cueva de los tres ojos, stb.
Az étkezési szokásokról annyit hogy kedvencük a sertés és a marhahús bár ára miatt inkább mindenki csirkehúst fogyaszt. A köretek inkább érdekesebbek mint a Yuca, Papa, Batata, Mangu, Platano, Guieno, Tostones. Tipikus étel a Mofongo, guineobol készül a zöld banánhoz tudnám hasonlítani. (a banán szót itt nem használják)
Ha esetleg bármiben tudok segiteni vagy kérdés,szervezés,idegenvezetés
E-mail:muchoviaje_rd@live.de
Tel.: (00-1)-809-864-5862
DG