fekvőrendőr Creative Commons License 2009.02.20 0 0 3624
Én csak a Motturás videot láttam. Ez a módszer csak akkor működik, ha előtte a kezében volt az eredeti kulcs, és a két fél másolat arról készült mintavétel után. A másik lehetőség az, hogy előtte kikapták a 7-8 zárólamellát, és tulajdonképp egy görbe drótttal is nyitható lenne a zár.
Abban az esetben, ha ennyi idő alatt egy általam odaadott original csomagolású zárral ugyanezt megcsinálja négyszer ennyi idő alatt, akkor bárkinek a Hősök terén tűzoltózenekari kisérettel ki...

Én ismerem az orszák legprofibb zárnyitóit (nem bűnözők) Ők ezt sokkal hosszab idő alatt tudják csak megcsinálni. Annyit elárulok, hogy a lamellákat egyenként kell kiakasztani, így nem megy.

A nyom nélküli nyitás a laikusok által hangoztatott baromság. Nyomnélküli nyitás nincs!!!
A nyitásnak két típusát ismerjük nyomtanilag: roncsolásos- és roncsolásmentes nyitás. A roncsolásosról nincs mit mondani, az látszik. A roncsolásmentes vagy másnéven finomnyitás nem látszik, de a zár belső elemei hordoznak olyan nyomokat, mely a nyitóeszközre utalnak, illetve annak azonosítását is lehetővé teszik.
Alaptétel: két fizikai tárgy egymásrahatásakor nyom keletkezik. Azt, hogy ezt hogy tesszük láthatóvá az hosszú elemzést igényel. Lásd krimináltechnika második lecke: a nyomok osztályozása.