kiskabo Creative Commons License 2009.02.19 0 0 2606
Szia KAti!
Jó reggelt! Egyet értek veled az ABS-l kapcsolatban. Nem azért találták ki, hogy drágábban adják el az autót, hanem mert tud valamit. Én 1985-ben törtem össze a Lada 2107-t jeges úton. Hol volt akkor még a Ladán ABS! Olyan jégre futottam amit nem láttam előre. Ez az 51-s úton egy nyilt szakaszon volt, ahol megszüntek a házak, és hirtelen az út jeges volt. Na most ott a vas kb. 50-nél (ennyivel mehettem) elkezdett harci táncot lejteni. Jobbra-balra kitört, majd megpördült, a vége árok lett. Akkor már 9 éves "rutinos" vezető voltam. Fékezgettem, kormányozgattam, rángattam, meg a fene tudja mit csináltam, de nem voltam ura az autónak. Az okosok persze utólag mondták, hogy ők megfogták volna. Na persze. Fejben én is tudom, de ahhoz akkor és ott kell lenni. Ez nem előre elgondolt szitu, hanem másodpercek alatt játszódik le. Kb. 150 méter táncoltam az úton a Ladával, mire az árokban kötöttem ki. Akkor már nagyon lassan mehettem, de nem tudtam mit csinálni. Nem volt ABS, és nem volt téli gumi! Még szerencse, hogy szombat és reggel 6 óra volt, mert nem jött senki, se szemben, se utánam.
Szerintem, ebből a példából kiindúlva, igen is kell az a ABS!!!!!A téli gumi meg létkérdés!

És őszintén mondva nem értem azokat akik ABS ellenesek. Azt én is tapasztaltam, hogy hosszabb a fékút, de ez szerintem nagyon relatív! Nem tudhatjuk, hogy az adott helyzetben mi a jobb, ha van vagy ha nincs. Én azt mondom legyen! DE ebből még nagy vita lehet, mert mindenki tud egy példát felhozni pró és kontra!

Üdv. Kiskabo
Előzmény: KAti (2600)