bcontact
2009.02.15
|
|
0 0
22
|
A "Borok" topikból hoztam: "... 990-ért én is tudok igen jókat is, pl. a Thummerer Bertram, már többször emlegettem. Valamivel olcsóbb a Teleki Cuvée, a 2007-es bőven megéri az árát, bár egyesek nem szeretik, mint az olvasható volt lejjebb. A Spar Carpe Diem borok is teljesen ihatóak - többféle is van, Pók Tamás, Takler, Tóth István, Kürti András -, áruk többnyire 990, esetleg 1190. Aztán a Hadobás Pince Szeretni fogsz! sorozatából a vadhoz ajánlott Cabernet Franc-t ismerem 990-ért, az is nagyon jó, a többit nem ittam. Garamvári borai is jók, pl. a Vinárium Egri Bikavér is megéri az ezrest, amennyiért láttam/ittam. A lesence Rt-nek is vannak 1000 alatt iható borai, pl. a Burgundi Cuvée 899 a Tescoban. A nagyrédei Szőlőskertnek is van két 1000 alatti bora, ami megérdemli a figyelmet, a Cabernet Sauvignon és a Cabernet Franc barrique. Mindkettő ezer alatt, 8-900 körül, lelőhelytől függően. A CF-et IWAS olvtárs is kóstolta, lásd az 1000-es hozzászólást, az 1075-ben meg a Kürti-féle Carpe Diemről ír." |
|