Törölt nick Creative Commons License 2009.02.15 0 0 49

Amiről azt gondoljátok, hogy működik, az az anyagi test funkcionálása. Ha jól megnézed, hogy vannak olyan emberi testben élő lények, amelyek annyit nem funkcionálnak, mint egy giliszta, akkor a tudat vizsgálata eléggé ott van. Ha csak az amúgy minden emberi szervezet által produkálható jelenségekről lenne szó, akkor a tulajdonképpen szinte semmiben nem eltérő szervezetek között miért lehet akkora eltérés, hogy az egyik tök hülye, a másik meg zseni?

Valamint részemről nyilvánvaló, hogy a tudat mennyire nem a test függvénye. Ennek az az oka, hogy különféle tudatállapotokat éltem már meg, s ez azonos testen belül eléggé érdekes. Vagyis ha egyszercsak képes vagy nagyon magas szintű tapasztalásra, amire esetleg az átlag nem, akkor felteszed a kérdést, hogy addig miért nem? Később pedig miért igen? Szóval éltem meg olyan dolgokat, mikor láttam, hogy az anyagi test hogyan alakult a tudatállapotnak megfelelően. Nem a test hozott létre átalakulást, hanem a tudat. Csak mindenféle kémiai anyag bevitele nélkül az emberek nem tudják elképzelni, hogy jöhet ilyen létre.

De mindenféle misztika nélkül, adj magyarázatot olyan jelenségekre, mikor pld. az anya látja, hogy a gyermekét elüti az autó, s akkora terhet képes felemelni, amit egyébként soha azelőtt, és arrébb teszi. Nem egy ilyen példa van.....

Előzmény: Helem (48)