Értem , értem .....
De amiért én a barackba " beleszerettem " az pont a sokfélesége ,változatossága . Nem tudnék ... vagy is ... nem látnám értelmét 3 fának , mert akkor elveszne ez a változatosság . Persze egyértelmű , hogy nem tarthat mindenki hobbyszinten 1000 fát .
Persze vannak " kedvencek " általában az újdonságok közül , amiket vár az ember , hogy milyen lesz , de az biztos , hogy a Caldesi 2000 egy kitűnő és érdekes fajta , aztán a Summerlady , aminek a színe , íze , és általában az egész gyümölcs ...jó . Ez szinte feketére érik annyira bordó , a húsa narancssárga , és az új fajták már úgy érnek , hogy a gyümölcs szélén már puha , de a mag körül még kemény a húsa . Ez jó tárolhatóságot biztosít érdekes az ízhatás és éretten sem potyog a fáról . És megemlíteném még a Genadix 4 -et ami fehér , korai ( Dixired érése ) és ez is olyan , hogy a gyümölcs érésben kívül puha , leveses, édes a mag körül viszont kemény , savas , ropogós .
Na ez 3 és ezeket már ismerem , de az idén kb 6-8 fajta lesz amit először megkóstolhatok .
Növényvédelmileg , meg olyan nincs , hogy nincs sok gond vele .
Amúgy tavaly ...talán október elején , kaptam egy ismerősömtől magról kelt vérbarackot ...tehát egy vad fajta , piros gyümölcshússal . Na annak az íze testesítette meg a " barack " ízt , pedig ettem mér pár fajtát . Az idén mindenképp kérek tőle szemzőhajtást és ültetek belőle . Pár év múlva majd bemutatom ...: ) .