Üdv
Valóban magas a kamat a Providentnél. Aki azt, mondja, hogy ez is csak Mo-on lehet, javaslom nézze meg a cég hazai honlapját, és az ottani thm-et. http://www.providentpersonalcredit.com/ 189-365%
Egyébként ezt az egész balhét a konkurencia robbantotta ki. Igen, a konkurencia, mert nem egy ilyen cég van az országban! Csak erről mindenki elfelejtkezik. Amik néhol elhangzanak, az enyhén szólva ferdítések. Olvastam pl. valahol (atv?), hogy egy településen valakinek már a háza(!) is veszélyben van! Kérdezném, hogy mitől? Nem jelzáloghitel!
Szeretnék én is tüntetést szervezni pszáf elé, vagy a Kossuth térre, az úgyis "trendi" mostanában, hogy a jelzálog hitelem kamatát, amit 2 éve vettem fel, másodszor emeli a bank. Ez senkinek nem probléma? Szerintem több embert érint. Bár hiába tüntetnénk, mert aláírtuk a szerződést, amiben az emelés lehetősége benne volt. Inkább utcabált csináljunk, hogy csak ennyivel emelte :-/ Mint ahogy a Provident ügyfelei is aláírták a szerződést, amin szintén rajta van a felvett összeg, és a visszafizetendő is.
Panaszkodhatnánk a bevásárló (Auchan, Cora, Tesco, stb) kártyákra is, hogy behúzzák az embereket a 30-60 napos kamatmentes pénzhasználatra. De ki az, aki kivált ilyen kártyát, és 1 hónap alatt vissza tudja fizetni a felvett néhányszázezer forintot? Nem sokan. Utána pedig csak a kamatra fizet elég húzós összegeket havonta.
Ezek ellen mind lehet tüntetni, de mind egy piaci rést töm be. Ha megszűnik az egyik, jön helyette másik (vagy már van is, amelyik örül ennek a balhénak).
Én egyet ne felejtsünk el: többezer ember dolgozik ennél a cégnél. Ki mit szólna, ha ezek az emberek a Ti munkahelyetek ellen tüntetne?