Értem én értem a szakterminológiát és riasztók jogi besorolását, mint olyan - de azt inkább meghagyom a biztosítók sötétöltönyeseinek - és én inkább a betörőt hajtanám el a bódémból :-))))
Hidd el nekem, hogy be tudok úgy szerelni egy bodéba 2-3 darab, szappantartónál kisebb, 110 déBést - úgy, hogy komoly szerszámra és időre legyen szükség a felderítéséhez, hozzáféréséhez és a hatástalanításához. Szorozva mindez 3-al.
A pulóveres letakarás meg (egyszerre 2-3 helyen) kevéssé életszerű - pláne hogy abban a hangzavarban (az egyébként láthatatlan) hangforrások lokalizálása is szinte lehetetlen.
Rejtett áramforrással (fa-dobozba, ülés alá lecsavarozott zselésakkuval), teljesen rejtett kábelezéssel, teljesen rejtett és csak komoly szerszámokkal hozzáférhető hangforásokkal - hát megnézném azt a rablót, akinek még van kedve mindezeket kikeresni és hatástalanítani - a 100 dB-s hang- és fény-zavarban.
Egy öntött fémházas, kivül-belül lefóliázott-üvegű halogénlámpa ellen sem túl hatékony a sámli (max megrepesztheti az üveget, vagy még azt sem)...hacsak nem áll neki azt is megfelelő szerszámokkal megszerelgetni.
A villogó üzemmód miatt a fóliát nem éri káros hőhatás...de ha igen, akkor minden rablás-kisérlet után legfeljebb átfóliázuk :-))))
Én így látom, legalábbis.
.