Nincs tudományosan tárgyalva, mert a tudományos nem éli meg ezeket a szinteket, a vallásos meg nem tudja tudományosan leírni. Ugyanis a tudomány az anyagi világ tudását tartalmazza, a tudat tudománya meg a transzcendensét. Nincs konkrétan leírva, hogy mi történik az aggyal(vallásokban), meg hasonlókkal, mert az agy az a tudós területe, a tudat meg a lelki emberéé.
Mindenféle anyagok és egyéb szerek nélkül is lehet a tudatodat olyan szinten befolyásolni, hogy fogod magad és összeesel, holott nem volt semmilyen egyéb szer, vagy por, vagy gáz, vagy akármi bejuttatva a szervezetedbe. Egyszerűen, a magasabb tudatszint képes irányítani az alacsonyabb szinten lévőt.
A tudat jelenségeit, vagy egyáltalán a valós voltát egyedül logikai úton lehet levezetni, de erre a logikus bizonyításra az atomok szintjén nem egy tudomány támaszkodik.
A stimulált agyfunkcióknál azért érdemes elgondolkodni azon, hogy a reflex mozgást, cselekvést a tudattól elkülöníteni illik. Valamint van elme szintű gondolkodás és van tudatos. Tehát, ha valaki nem jut túl az elmeszintű gondolkodás határán, nem is használja a tudatát, szinte ösztönlény. Az agy vizsgálata ezt külön nem is határolja el szerintem. Így az sem bizonyított, hogy a pszichedelikus szerek, halucinogének stb mennyiben befolyásolnak olyan elme szintű képeket, amelyeknek nincs is közük a tudathoz. A hitek legtöbbje nem tudat, hanem elme képződmény, vagyis illúzió.
A tudatszint egyébként ott vizsgázik magasabb szinteken, hogy a bevett drog, vagy kábítószer hatástalanul bomlik le a szervezetben, a tudat annyira fölötte áll az elmének és az érzékeknek, hogy nincs befolyásuk rá. Az emberek alkohol, vagy drog tűrőképessége sem egyforma. Akkor hidd el, van olyan tudati szint, ahol mindegy mit stimulálsz, mert a tudat képes elhatárolódni az anyagi testtől.
"..-az agy sérülése viselkedésváltozást is vonhat maga után..."
Ez egy érdekes téma. A tudati befedettségre bizonyíték, amely alapból adott valamilyen szinten minden karmával rendelkező egyénnél. A karma befedi a tudatot, az összetételének megfelelően, így a trauma, vagy műtét, legyen bármi ami az agykárosodást előidézi, szintén tovább ront a helyzeten, de logikai úton megközelítve, ezt a változást eleve a karma váltja ki.
Ha levágják valakinek a lábát, az is rengeteg változást hoz, nem kell feltétlen agyban gondolkodni....
Nem írom, hogy láttam, vagy nem láttam, de anyagot sem teszek be a tudatról. Mindenkinek magának kell megtapasztalnia a tudati szintek közötti különbséget, mert elmondás alapján a banánnak még az ízét sem tudnád leírni, hogy tudjam milyen, ha még nem ettem. Akkor hidd el, hogy a tudat egy sokkal magasabb szintű téma, mint a banán íze, ami anyagi tudomány szinten sem jött még össze senkinek, hogy elmondja pontosan milyen. Pedig tök egyszerű lenne....elméletileg.