szeműveg
2009.02.13
|
|
0 0
17
|
Szia köszönöm hogy rám találtál és segiteni próbálsz Kalocsán lakom és a Debreceni klinikára járok (ez tölünk 300 km de a gyermekeim kétségbe esésükben az ország legjobb helyére vittek ) A ritka betegségek ostztályán kezeltek-kezelnek .A szövettant a lépemből vették Vagyis ki vették a lépem mert már 26 cm es volt és nyomott nagyon sok belső szervemet .A lépkivétel után ezt irták(megprobálom pontossan be másolni Neked biztos többet mond és csak egy frászban vagyok tőle :Általános kór szövettani vizsgálat A léphilusi nyirokcsomót reprezentáló kimetszésekben az alapszerkezet nem felismerhető a helyén egy kis lymphoid sejtes diffúz infiltrátum észlelhető.A sejtek kissé egyenetlen magkontúrral néhol megnagyobbodot nucleolusszal bőséges apoptikus aktivitással jellemezhetők.A sejtek CD20+CD23+többségük változóintenzitásúCD5expressziót mutat. cyclin -D1 CD10 és BC16 NEGATIVAK a Mib-1 jelentősége 8-10% körüli Néhol az infiltrátumban apró komrimált nyiroktüsző maradványok ismerhetők fel A lépből származó kimetszésekben a fehér pupla jelentősen kiszélesedett benne egy kis illetve középnagy lympoid sejtes nodularis jellegű infiltrátum látható. A nodulusokban centrum germinativum nem azonositható bár elmosott CD23+FDChálozatok felismerhetők.Ezek körül egy kompaktabb kolonizált köpenyzónának és egy világosabban festődő szélesebb cytoplasmáju sejtek által alkotott marginális zóna ismerhető fel A marginális zónában elhelyezkedő sejtek a nyirokcsomóban leirt infiltrátumoknak megfelelően CD5 + / - cd23 Bc12+ CD 20+ CD 10- Bc16 immunphenotypust mutattak CD 43 negativak Az immunhisztokémiai alapjám a vörös pulpában ia felismerhető az infiltráció A megyfigyelt morphológiai splenikus marginális zóna lympfomára utal azonban az immuphenotypus nem klasszikus a CD 5 és Cd 23 pozitivitás cyclin -D1 negativitás melett CLL/SLL MELETT SZÓL rITKÁN AZONBAN smzl SEJTEK IS MUTATHATNAK HASONLÓ IMMUNPHENOTYPUST az SMZLesetek többségében csontvelő infiltráciot is igazolható a csontvelő szövettani vizsgálata ezért megfontolanbó Dg: Indolens B-sejtes lymphoma lép és léphidus nyirocsomó infiltrációja -SMZL valószinűsiége DIAGNÓZIS NON-HODGKIN LYMPHOMA KIS SEJTES DIFFÚZ Hát nagy nehezen be gépeltem és most légyszi ird meg nekem magyarul mi ez???? Rák azzal tisztában vagyok de gyógyuitható és hogyan mivel ? mit tegyek mert az orvosom azt mondta egyenlőre várunk MIRE?? jól megbombáztalak kérdésekkel nagyon türelmes leszek és várom hogy irjál Legyen szép hétvégéd neked is és minden topik ironak -olvasónak Marcsi |
|