Vezso Creative Commons License 2009.02.12 0 0 7206

Itt van 3 féle szivattyú. Az első, piros, 6000Ft-ért. Ilyened volt eddig és most is hasonlót találtál. Nagy vízhozamú, de nem tudja magasra/messzire nyomni a vizet. Szennyvíz átemelőnek, vagy pince leszívásához használják. Mellette az ezüstös az amit én ajánlottam, ilyesmit lehet kapni a lengyel piacon is. Az enyém kék és nem Tesco gazdaságos, de ugyan így néz ki. Ezek dugattyúsak, marha hangosak, kisebb a vízhozamuk, viszont magasra/messzire elnyomják a vizet.

A kerti szivattyú a legjobb, ha nem kell mélyről szívni, az előbb leírtam, hogy ő mit csinál.

A szívásmélységet és az emelő magasságot itt össze-vissza használják.

A szívásmélység azt jelenti, hogy milyen mélyről tud vizet felszívni, mennyivel lehet lejjebb a víz, mint a berendezés. Az emelőmagasság azt jelenti, hogy a berendezéstől milyen magasra tudja felnyomni a vizet, mekkora nyomást tud létrehozni. Mivel a víz sűrűsége~1, a grav. erő ~10, ezért az emelőmagasságot elosztod 10-zel és megkapod, hogy mekkora nyomásra képes. Ez a nyomás nyilván vízszintesen jóval messzebbre viszi a vizet, mint felfelé.

Bocs, ha túl szájbarágós.

Remélem a link segít, de ezt csak példának tettem be, nem azért, hogy itt vedd meg. :))

Előzmény: Vezso (7204)