Hesperos Creative Commons License 2009.02.11 0 0 7177
Szia! Ami a külső kertben lesz az már olyan lesz... Ezeket úgy kaptam valahonnan, és sztem ilyet házilag gyártani nem nagyon lehet. Amit én kintre szánok az már nem a földön fog menni, hanem a karókra fogom felkötni a csövet és ki lesz lyukasztva és egy pici spirális cső lesz bedugva a lyukba amin majd csöpög a víz.
A csövekhez ugyan ott ahol a csövet vettem lehet kapni elágazást is, egyszerű T idom, de mivel eggyel kevesebbet vettem mint kellett volna sikerült egy klímák csöveinél használatos T idommal pótolni, az látszik az egyik képen szürke T idomként. Nem tudom hogy érted a csövek szűkítését, nálam a csövek vége egyszerűen el van zárva, de rakok be róla képet. Ezeken kívül ha teljesen nulláról indulsz akkor a csövekhez kell egy lyukasztó is, amivel meg tudod csinálni a lyukakat, illetve maga a kis spirál ami csepegtet. (Én nem ilyeneket használtam a sátorban, de kinn ilyen lesz). Ha az tetszik amit a sátorban használok, az már bonyolultabb. Ahhoz vastagfalú LPE cső kell, konkrétan 21-es. Kell hozzá TORO Turbo-SC Plus csepegtetőgomba, azokra kellenek azok a kis pálcikaszerű vackok (rakok be róla képet) amiket a gombára csatlakoztatunk, és kell a csőhöz egy lyukasztószerszám. Namost, nem tudom hogy a TORO rendszereiből lehet e bármit Magyarországon kapni, ezeket én is úgy kaptam, azóta meg vigyázok rájuk mint a szemem fényére. A gombák jellegzetessége, hogy meg is szűrik a vizet, így a pálcikák nem tudnak eldugulni, és nem kell az egész rendszerre egy nagy szűrő.

Előzmény: Vezso (7174)