Klímaszerelő Creative Commons License 2009.02.09 0 0 91
Szia

A mail-edre küldtem egy katalógus részletet az egyik márkáról. Ebben van egy rajz is, és leírás a készülékről. Létezik más márka is, de most ezt tudom főként ajánlani, szerintem nagyon jó.
Olyan csőről nem tudok, ami egyszerre elszív és befúj. Mindenképp 2 csőhálózatot kell kiépítened. Csinálhatod úgy is, hogy minden helyiségben van elszívás is és befúvás is. Vagy úgy, hogy a vizes helyiségekben (fürdő, WC, konyha, mosókonyha, stb.) elszívást teszel, míg a többi helyre befúvást.
Természetesen csőhálózat és rácsok nagy választékban rendelkezésre állnak. Általában szigetelt csövet szoktunk alkalmazni, így csökkentve a hőveszteséget a csőszakaszokban. Létezik lapos légcsatorna is, ha pl kicsi álmennyezetben szeretnéd vezetni. Rácsnak ált. önszabályozó légszelepet szoktunk alkalmazni. Ennek a lényege, hogy egy megadott légmennyiségénél (pl 30 m3/h) többet nem enged át. Ez készül többfajta átmérővel, többfajta áteresztési képességgel. Sőt olyan is van ami állítható.
A készülék tartalmaz egy hővisszanyerőt, amiben a levegő átadja a hőjét. Ezenkívül tartalmaz ventilátort, és szűrőket. Ezt még ki lehet egészíteni egy un. By-Pass ággal. Ez arra szolgál, hogy pl a nyári hűvösebb éjszakákon direktben be tudod engedni a külső levegőt, nem fogja felvenni a belső meleget. Lényegében a levegő ennek bekapcsolásával nem halad át a hőcserélőn.
A házilagos beépítést végülis semmi sem akadályozza. De azért nem árt tudni néhány dolgot az ilyen rendszerekről.

Üdv: Klímaszerelő
Előzmény: plastro (89)