>>>- A metró4 el-nem-készülte, talán érted miért... :o)
nem tudom, épp mire gondolsz, de több szempontból is lehetséges a dolog (mármint, hogy nem készül el).
Az az érdekes, hogy évekkel ezelőtt még 4-es metro párti voltam, viszont mire odakerült a sor, hogy döntöttek a megvalósításról, már nagyon elleneztem. Igaz, addigra már valamilyen szinten érezhető volt ez a gazdasági zuhanás. Nem is értem mire erőltették ezt a dolgot ennyire. És, ha még most leállnának is kisebb lenne a kár, mint, ha folytatnák a beruházást. Le kell állítani, rekultiválni; max egy állagmegóvást végezni, hogy valamikor folytatható legyen - bár ilyen jövőkép mellett ez nem valószínű - .
Különben egyszer régebben már említettem neked, hogy leginkább az ilyen fölösleges beruházások tudnak bosszantani, mégha magánberuházásról van is esetleg szó. Óriási pazarlások ezek: mint amit Altossal is említettünk, hogy építmények hány százalékos kihasználtsággal működnek. Vagy, hogy megépítenek valamit, majd tönkremegy a cég, és az egész az enyészeté lesz, mert eladhatatlan, nem hasznosítható. Akkoriban valami olyat mondtál rá, hogy téged ez globálisan érdekel, vagy elvben vagy vmi hasonlót (már nem emlékszem tisztán).
Érdemes lenne hatástanulmányokat végez(tet)ni minden nagyobb beruházás előtt, érdemes-e egyáltalán, előnyök-hátrányok figyelembevételével (itt gondolok Aréna pláza, Lurdy-házhasonlókra).
És, ha már Kálvin tér, nem messze tőle tervezték az ún. Bálnát, amire szerintem szintén semmi szükség, meg ormótlan csúfság is az egész.
Sőt én kicst sokallom a MűPa környék fejlesztését is, bár olyan szempontból meg tudom érteni, ha már olyan lehetetlen helyre vittek ki kultúrális intézményeket, új központot akarnak teremteni, akkor fejleszteni kell. Elég ciki, hogy akkora művészeti "érték" ott van a semmiben, holott külföldieket is várunk oda...