Kedves Djuice!
Nem szívesen folytatok vitát ilyen - most már teljesen OFF - témában ezen a fórumon, de már megint olyanokat említettél amivel csak azt támasztod alá, amit korábban is kifogásoltam, pl:
"pl egy szimpla midi sávot nem tudott úgy lejátszani, hogy ne nyekkent volna 2-3 percenként.........Na itt kezdődik a klyúbéz profizmusa! Mi lenne 8-10 sávon VSTi hegyekkel vele????"
ebből nyílvánvaló számomra, hogy valamit nagyon rosszul csináltatok mert:
- én több olyan MIDI fájlt készítettem Cubase-el, ahol több mint 16 MIDI sáv működik gyors ritmusban is, audió sávokkal megspékelve.
- az összes YouTube-on lévő videónk hanganyagát Cubase SX-en kevertük le, van több olyan nóta, ahol 30 audio sáv is működik, sávonként 1-4 VST plugin-al.
- a koncertjeink felvételénél egy Yamaha hard disz rekorderre rögzítjük a 8 dob sávot, míg a többi hangszer és vokál rögzítését 16 csatornán egy Alesis FW16 keverőpulton keresztül egy külön notebook-ra installált Cubase végzi. Bár más zenekaroknak is vettem fel már a koncertjét több alkalommal is, egyetlen byte adatvesztést sem tapasztaltam 2003 óta.
- az audió anyagaink keverését a szólógitárosunkkal együtt csináljuk de úgy, hogy mindkettőnk PC-jén rajta van az összes audió anyag, s én általában a durva előmunkálatokat végzem, míg Csaba a finomságokat "hangolja" be. Mivel nem egy városban lakunk, így email-en küldözgetjük egymásnak a részeredményeket. Mindketten ugyanazt halljuk a saját kuckónkban, mindenféle váratlan események nélkül.
- a bulikon a notebook-ra installált Cubase működtet 2 független B4-I VST plugint (egyiken a preset-ek lezlivel, a másikon pedig lezli nélkül szólnak), 3 példányban a Moog szintiprogramot és egy példányban a még a fúvós hangszereket immitáló szoftver szintit, és mindegyik szoftver-hangszeren van dögivel VST effekt plugin is, és mindez MINDIG MŰKÖDIK, ha a notebook is működik.
Ezek konkrét élő pozitív tapasztalatok, amik bármikor leellenőrizhetők.
Mindenesetre részemről ezt a vitát lezártam, megpróbálok ezentúl csak ON témákat felvetni illetve ilyen témákra reagálni.
üdv.:
Misi