punasok Creative Commons License 2009.02.05 0 0 311
Mivel en mar 2001 ota itt elek, s vegul is 2002 ota dolgozom igy minden segelyt (jarulekot) megkaptam. Vagyis: a baba szuletese elott 4 hettel betegszabadsagon vagy, nekem 2 het bonusom is volt mivel egeszsegugyben dolgozom, de mivel a baba 2 hettel elobb erkezett igy semmit nem nyertem ! Ezt a SECU(otthoni-tb) fizeti, a baba szuletese utan van 10 het, igen 10 HET gyes , amit szinten az egeszsegbiztosito fizet. Utana vissza lehet menni dogoozni! Vagy ha eleget dolgoztal a baba erkezese elott, az elso gyerekkel otthon lehet maradni 6 honapot, s kaphatsz 374 €+ ami mindenkinek jar a baba utan 177 € (allocation de base-Paje, a gyerek 3. szuletesnapjaig)Itt a masodik gyerek erkezese utan kapunk csak csaladi potlekot, ami 123,92€-ket gyerekre.Itt teny a gyes nem jar alanyi jogon.S raadasul, ha otthon maradsz a babaval a 10 het utan, mint ahogy en is teszem ezek elveszett evek lesznek mivel egyaltalan nem szamit bele a nyugdijas eveinkbe, nem ugy mint otthon. Sok sikert a babahoz, kisfiu vagy kislany?
Előzmény: GG-GJ-GG (310)