djuice Creative Commons License 2009.02.05 0 0 9091
Kedves Mihály!
Nehogy azt gondold hogy én ott tartok hogy "a klyúbézt a hangolókulcsainál kezdem el fújni" :)))))
Én pont azért nem szeretem, mert jópárszor bizonyította alkalmatlanságát!

Legutóbb, mivel csak ez volt épp kéznél, hangsúlyozottan egy nem olcsó és frissen telepített XP-s gépen, amin hangsúlyozottan csak a Cubase figyelt semmi más, pl egy szimpla midi sávot nem tudott úgy lejátszani, hogy ne nyekkent volna 2-3 percenként! Egyszerű egész értékű hangok lettek lejátszva rajta, mintavételezés szempontjából vezérelve egy hangmodult, tehát nem is egy virtuóz akármi.
Eleve már a hangfelvételt sem rá bíztuk hanem egy külső Tascam recorder-re, nehogy már az legyen neki még megterhelő! Tehát semmi extra nem volt a drágának a 60bpm-es tempó mellett és voltak hangok amik egyszerűen nem szólaltak meg, vagy félig "elharapta" a végüket!!!! hozzátéve, nem is a belső hangkarcsit vezérelve, hanem egy külső midi-s hardver eszközt!
Na itt kezdődik a klyúbéz profizmusa! Mi lenne 8-10 sávon VSTi hegyekkel vele???? Ez nem kategórikus kijelentés, hanem egyszerű tapasztalati tény!
Hiába neked nem tetszik hogy ilyeneket írok, bizony ez van!

A másik, hogy nekem is van haverom, aki évek óta ezzel zenél, de ő kitanulta a gyerekbetegségeit a programnak és már eleve készül rá! Csak azért nem váltja le, mert már beletanult és nem akar újat venni és fél évet önmaga kiképzésével tölteni, mialatt semmilyen munkát nem tudna csinálni... Amúgy még az SX előtti verzióval nyomja, mert az még használható valamire.
De ezeregy példát hozhatnék, amikor behal a cucc, és érdekes módon más programok, ugyanazon hangkártyán semmi ilyet nem produkálnak!

Mi, a haverokkal, messze nem most próbálkozunk elsőre a computeres zenéldével, elvből kizárjuk ezt a programot a profi kategóriából.
Tudom sokan használják, meg stúdiók meg stb állítólag, mert a színfalak mögé nem látunk, de azért meg kell nézni a létszámbeli fölényét annak a tábornak, akik szintén semmire sem alkalmasnak titulálják a programot...
Egy Digital Performer szoftverrel pl össze sem merném hasonlítani!
Ezért sem mernék se B4-et se semmit egy laptopon főleg koncerten rábízni. Én inkább Linux vonalon gondolkodnék ha erre volna szükség...

Azt mondom, ha neked működik (és hiszek is neked, hisz miért állítanád ha nem így volna), örülj neki hogy sikerült egy jobb verziót kifognod és sok jó munkát kívánok vele!

(ps. van olyan ember, aki pl már annyival eldönt vmiről vmit, hogy "pöccre indul vagy sem" és utánna már az adott márkára sem hajlandó ránézni és neki ez már elég a megbízhatóság frontján dosztig!!!
Mi ettől több kört futottunk, mire ezt a véleményt "kategórikusan" kimondjuk!)
Előzmény: mokusmisi (9063)