Törölt nick Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1115
Akkor megnyugodtam....

Nos A Haberlitől származnak/tak a málnáim egy jó rész,amikor indultak még küldtek csomagban is.Tavaly viszont azok közé tartoztak akik nemreagáltak a megkeresésemre...Gondolom nekik nem üzlet néhány ezer ft-os forgalom.Hát a körtékkel kapcsolatban van bennünk rokon vonás.Leírom a meglévő 13 Fajtámat:Vilmos,Packham's,Bosc,Téli esperes,Hardenpont/?/,Concorde,Eldorado,Jeanne D'Arc,Arabitka,Nemes Krasszán,Erdei vajkörte és a Nijesseiki japán.Idé nyáron próbálok szemezni egy-két régit is ,a szőlőhegyből szerezve az alapanyagot,de én ebből is inkább újdonságokra lennék vevő,de sztem körtéből a legrosszabba helyzet. A 2000-ben megjelent Körte szakkönyvben honosítás alatt lévő fajtákból a Concorde-t és az Eldoraot tudtam beszerezni,a többi....miközben az olasz,francia,német,cseh/!!!/ kutatók ömlesztik az újakat.Az ősszel volt a Starklnál Dicolor,gondoltam majd tavasszal rendelek,erre a tavaszi katalógusukban nincs benn,bosszantó.Azért leírom körtéből mi is érdekelne/a többi fajt majd máskor mert reggelig írhatnám/:Delwilmor,Uta,General Leclerc,Dicolor,Novembra,Erik,decora,Delbuena,Tosca,Turandot,Etrusca stb.A Palesits -nál vannak egyebek is,de ha egyszer nem küldenek....Kár....
Előzmény: scsaba1 (1113)