Folytatás IV.:
A Coronban való kikötés előtt dobtunk egy sms-t Sangat Islandra, transzfer- ügyben. Mire megérkeztünk Coronba már csak át kellett szállni a motorcsónakba. Velünk utazott még 1 mázsa rizs is. Gondoltam is: szép kilátások elé nézünk... addigra már ugyanis kicsit kezdtem unni a só nélkül elkészített kissé ragacsos nemzeti eledelt...
Röpke fél óra alatt eljutottunk a szigetre, ahol tényleg képeslapra illő környezet fogadott, nomeg a wellcome-drink. A bungallónk az étteremtől távol, a part túlsó végében volt néhány méterre a víztől, a pálmák árnyékában. Mint a mesében...Az első vacsora is igazolta, hogy nem volt a hely rossz választás.
Másnap nem sok mindent csináltunk, azon kívül, hogy láblógattunk a parton (ez már ránk is fért, hiszen idáig 1 nap kivételével (még az elején) minden napra jutott utazás vagy fakultatív progi. Ebéd után körbekajakoztuk a szigetet, nem volt több kb. 10km.-nél, de annyi érdekes dolgot láttunk, hogy jócskán ránksötétedett mire visszaértünk. Volt a szigeten egy eldugott hőforrás, amit a mangrovén keresztül lehetett megközelíteni, láttunk hornbill madarat (tudom:szégyen, de nem jut eszembe a neve magyarul), és óriás gyíkokat is az egyik parton. Igaz mire kikötöttünk elmenekültek, de így is nagy élmény volt !
Másnap reggel ahogy mentünk reggelizni, láttuk, hogy a kis majmok, akik a házak közelében tanyáztak, szépen, egymás után ugráltak be az egyik bungi ablakán...
Reggeli után elindultunk felfedezni Coron szigetet, elvittek a Barracuda Tóhoz, amit csak némi hegymászás után lehetett megközelíteni, megmutattak jónéhány szép öblöt és lagunát is a környéken. Kellemes program volt, de a sznori Sangat Island környékén igéretesebbnek tűnt, mint ahova minket Coron környékén elvittek.
A következő néhány napunk már gyorsan eltellt, ismételten ellátogattunk a hőforráshoz, kajakoztunk, lubickoltunk a 30 C-os vízben (kint 32 C volt), stb...
Utolsó reggel hajótranszfer Coronig, onnan pedig autóval Busuanga repteréig. A reptér vadi új épülete már messzíről látszik, de a hozzá vezető út bizony még csak részben van kész. A hátizsákokat kibontatják, elég alapossan átnézik a tartalmukat, de végül is simán túljutunk az ellenőrzésen. Úgy láttam a gyümölcsöket és a kagylókat gyűjtik be előszeretettel. A cebus gép majd egy órát késik, de végül is elindulunk Manila felé. Még néhány kép bucsúzóban a szigetről, majd hamarosan feljutunk a felhők fölé.