scsaba1 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1089
Én árudás (is) vagyok, így én is rá vagyok utalva az hazai oltványtermelőkre, de címeket szívesen adok...

""Nem akarok marketingtanácsokat adni ... nem tisztem , de ha nekem árudám volna egész biztos rá tudnám beszélni az vásárlókat arra amit el akarok adni . Csak két példát . Nézzünk meg egy " nem magyar " előállítónak vagy kereskedőnek a honlapját és nézzünk meg egy hazait ..... szóval nem véletlenül csorgatjuk a nyálunkat páran , hogy .... húúú de jól néz ki ez meg az a fajta . És ha valaki nem bújja az internetet annak meg nyomtatni egy brosúrát nagy színes képekkel az újdonságokról , és már sokkal könnyebb lenne rábeszélni ......na ezek csak így eszembe jutottak .""

:) Jó tanácsot mindíg szívesen fogad az ember, de hidd el, hogy ezeken már mind-mind túl vagyok. Télen, amikor több időm van nem keveset bújom a netet, ill. a hazai- és külföldi szakirodalmat kertészet és növényvédelm témájában. Rengeteg gyönyörű színes képem van (köztük olyan is, amit én csináltam), a régi fajtákról pedig rengeteg német, francia vagy belga eredetű digitalizált víz- és olajfestmény.

Gondolom hozzád kevesen mennek oda úgy, mondjuk július közepén, hogy csak Championt akarnak vásárolni, semmi mást. Hozzám aránylag sokan, mert van a szomszédjának, az újságban olvasta, hogy jó... (A Champion az őszibarack Germensdorfi cseresznyéje, hogy ezzel a képzavarral éljek) Nekik meglehetősen nehéz eladni Incrocio Pierit vagy mást... (Az más kérdés, hogy a nagy barackozás itt általában ki is fullad, tafrinára akkor jön vegyszert venni, amikor a fa levélzetének a 90%-a oda... "Rezes lemosás volt?" "Nem volt..."

Csináltam a fajtáimhoz nyomtatott brossúrákat, a fajta részletes leírásával és színes fényképpel, a nosztalgia fajtákhoz ugyanez, csak vízfestményel+színes képpel amit lehet lapozgatni, ha valami nem világos, akkor kérdezni. Minden vevőmnek adok egy-egy két oldalas nyomtatott leírást a gyümölcsfák telepítéséről, ill. fajtánkánt felsorolva a legfontosabb betegségeket, kártevőket, ill. hogy mikor lehet számítani rá, és a rá való III.-as és II.-es kategóriájú vegyszereket. (Nyilván egy A4-es lap két oldalára nem lehet belesűríteni több szakkönyv tartalmát+a saját tapasztalataimat, de a semminél több).

Sajnos ez van, a vevők 10 maximum 15 %-a fogékony az újdonságokra.

A legnagyobbak pont akkor buktam, amikor fegyvert és paripát nem kimélve szép kis fajtaválasztékot hordtam össze, fajonként 10-15 fajtával.

A kiutat a netes értékesítésben látom, mert egy-egy vágyott fajta nevét egyre többen írják be a gúgliba és országos szinten ez a 10% megszállott már értékelhető keresletet jelent.
Előzmény: Mozo66 (1083)