Törölt nick
2009.02.02
|
|
0 0
1085
|
Van amit elfogadok,mert a magyar ügyintézés úgy vacak ahogy van.OK,nehéz új fajtákat hivatalosan beindítani.A faiskolások üzleti részét is elfogadom,pénz beszél.De azt,hogy házikertbe,amatőrök kezébe nem való intenzív alany ?! Na ezt nem.Egyrészt mert nagyon sokan akik nagyban foglalkoznak gyümölccsel ragaszkodnak a régi fajtákhoz és főleg a régi alanyokhoz,ha gondolod rakok fel képeket környékbeli almásokról,körtésekről.Eszük ágában sincs karcsúorsón termelni,mert csak azt látja,hogy egy fán az ő óriás fáihoz képest mennyivel kevesebb a termés,az egyéb ismeretekről nem is beszélve.A házikertbe,amatőröknek miért is kell intenzív alanyú fa ?Talán mert akkor a zsebkendőnyi kertjét nem foglalná el 1-2 hagyományos,erős alanyon lévő fa/és a faiskolásokon is múlik,hogy ezt a polgár megértse/,hanem többfajta gyümölcse lehetne.Ha nem ér valami katasztrófa akkor majd termő időben teszek fel képeket az én amatőr,házikerti terméseimről/mert így hiába írom hogy nem győzöm alátámasztani némely fámat a termésmennyiségtől,ja és nem diónyi almáim voltak-bár a méret azért fajtafüggő is vagy úgyanezt elmondhatom a barackokról is/...és szerintem ez a topic nem csak a profiknak van fenntartva. Most jut eszembe,nem is értem miért sírnak a szabolcsi profi almások,hogy 20 éve nem tudják a Jonathánjukat eladni,talán mert már rég túlhaladott rajta az idő/a növényvédelmi macerájáról v.a spéci metszéséről nem is beszélve /.Szóval mindent összevetve nem minden amatőr hülye és nem minden profi Okos./Akinek nem inge ne vegye magára/ |
Előzmény: scsaba1 (1082)
|
|