Foeniculum V Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1810
>>>
- Két gondolat állna ezek szerint egymással szemben. Az egyik, hogy lennének hullámvölgyek, amik után jöhetnének a hullámhegyek. A másik, hogy az exponencialitás (kamatos kamat szerinti gazdasági növekedés) feléli a véges (erő)forrásokat.>>>

Szerintem az egyik nem zárja ki a másikat. Én nem állítom, hogy pl. az olaj, mint erőforrás, nem véges. Épp ez a lényeg, hogy aki eddig olajban utazott, és gazdagodott, az akár lenullázódhat valaki mással szemben, aki majd felfedez egy új energiaforrást. Csak egyelőre még túl erős az olajlobbi. Azaz, mindig a hatalmon lévők az erősek, és a feltörekvők a gyengék.

>>>- Kérdés tehát, hogy Zsolt az illúziók tudatos és sokkszerű lerombolását avagy a pozitiv gondolkodás leépítését cselekszi-e nyílvánosság elött.>>>

Sajnos én az utóbbira szavazok. Bár ő biztosan veled egyetemben az elsőt szeretné tudni, de kérdés, hogy hogyan csapódik le mindez a nagyközönség előtt (sajnos nálam az utóbbi jön be) Annyira nem mélyültem el a témában, hogy lássam, mit jósol, jósol-e egyáltalán valamit, pontosabban megoldást akar-e felvázolni, de a vég ennyire közeli, és negatív konstrukciója ijesztő, lehangoló....

>>>Jelenleg is tart egy pénzügyi gazdasági válság. Miközben járunk dolgozni a munkahelyünkre, a forrongást ki tudná letagadni?
Szó nincs például arra, hogy mint Katynban fejünkben egy golyóval beleesünk egy gödörbe. Ennél sokszínűbb azért a világ.>>>

Erre írtam valami olyat, hogy ma már nincs, nem is lesz valódi világháború, de vannak most is helyi háborúk, és valamilyen formában én a globalizációt egy "modern gyarmatosításnak" tudom felfogni - önkéntes alapon - , ugyanis alapvetően a háborúk a területek újrafelosztására voltak hivatottak...most ez önkéntes alapon történt, hasonlóan mint a rendszerváltás (forradalom nélkül...).

Minden gazdasági átalakulásnál gazdagok mentek tönkre, és 'senkik' gazdagodtak meg. Csak a jelenlegi 'elit', a hatalmon lévők még erősebbek, mint eddig bármely volt hatalomban. Ezáltal jóval nehezebb leváltani őket.[ Az meg már nem lehet, hogy egyszerűen megmérgezni :)]
Illetve a módszereken is kell változtatni (visszatérve, amit előbb mondtam: valódi háború kilőve)

[1808-at nem is feltétlenül neked írtam, de hátha más is olvassa. Meg aztán a témában nem vagyok annyira járatos, hogy ne írhatnék sületlenségeket, amit mások előtt szégyellek. Inkább csak a saját gondolataim, érzéseim vezérelnek a téma kifejtésében]

Előzmény: tnsnames.ora (1809)