Szeretnék én is a gratulálók sorába lépni! Jól átgondolt konstrukció! Magam is így szeretnék lacit építeni.
Azért engedjél meg néhány észrevételt az anyagok használatával kapcsolatosan.
Látszik, hogy nem bíztál semmit sem a véletlenre, minden nagyon masszív. Az acél patent ív, alumínium perselyház, stb, stb. Sajnos ezek mind "nagyon" nehéz tárgyak.
A motorokat nagyon igénybe veszik, ha lassúból gyorsba kapcsolsz, és lassabban is pörög fel.
Bátran használhattál volna műanyagokat. Egyszerűbb is vele dolgozni, és jóval könnyebb is. A szilárdsága pedig több mint elegendő lett volna. Én például a magas tölcsérhez nagy nyomású PVC patent ívet vettem. (200Ft./db.)Ezt fogom majd az ékszíjtárcsához illeszteni, amiben a siklócsapágy lesz. A tölcsér nyakát, egy kis peremmel rögzitem ehhez a könyökhöz. Ha jók az illesztések, akár kis csavarokkal is össze lehet szerelni ezeket az alkatrészeket. Könnyen javítható, és utángyártható, ha van rá igény!:-)
A dobrotor, teljesen hibátlan!!! A ládáról is rakhatnál fel képet.
A motor felfüggesztésénél ügyelni kell, hogy minél kisebb felületen érintkezzen a dobozzal. Az eredeti megoldásban tehtube javaslatát érdemes követni, de érdemes ötletvadászatra indulni a neten is. Egyébként az egyenáramú motorok szerintem nem szerencsés motorok. Nem véletlen, hogy a Motion sound a méregdrága Maxxon motorokat épít a hangfalaiba. Ezek ugyan egyenáramú motorok, csak más elven működnek, és símább a járásuk. Másik lehetőséged, hogy magasabb fordulaton használod a motort, (magasabb frekin "rángatózik" a motor) viszont akkor az áttételt kell módosítani. Lassú tölcsér fordulatnál nem lesz annyira zavaró a gyorsabb fordulatú motorhang. Érdemes a hangfalba beépíteni a motort, és összeszerelt állapotban keresni egy olyan fordulatot, ami nem interferál a dobozzal. Ez még javíthat a kellemetlen morgáson. A gumibakok elengedhetetlenek!