Mozo66 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1077

Érdekes dolgokat írtál ....

Természetesen tudjuk , hogy komoly munka van a nem " mezei " alanyok mögött és azt is hogy nem annyi az áruk , mint a mandulamagnak , de hogy drága lenne a magyar piacra , azt honnan lehet tudni ????

Alapvető piaci tézis , hogy amíg nincs kínálat addig kereslet sincs , és mivel nincs kínálat tudni sem lehet semmit a piac reakcióiról .... bár lehet hogy kitalálta valaki hogy ez úgy sem kell a magyar termelőknek ne gyártsunk ilyent .

Aztán ha még alanyhasználatban el is vagyunk maradva a világtól de fajtahasználatban még jobban ... had verjem el a port a hazai növénynemesítő " szakembereken " vagy aki ezért felelős . Szóval a Champion , Ford , Mariska ...gerincű kínálaton már 50 éve túl kellett volna lépni , de még 2009-ben is ezek és hasonló elavult fajták adják . Érdemes megnézni a magyar fajtajegyzéket , időutazást tehetünk a múltba ...

Persze mondhatjuk , hogy jó ez a háztáji termelőnek úgy sem ért hozzá , de talán azokra is kellene gondolni akik 3-4 fánál nagyobb méretben gondolják a termesztést ne keljen már importálni a csemetéket , ha ezt magyarországon is meg lehetne termelni ... rentábilisan !!!!!

Az meg hogy ismeretséggel be lehet szerezni ezt-azt ... tudom én is , de mennyivel egyszerűbb lenne ha az ember bemenne egy kertészeti árudába és valódi kínálatot tennének elé mind alanyban mind fajtában .

Amúgy a kárpátmedence " zord " éghajlatával kapcsolatban nem osztom az álláspontodat én már láttam " rendes " alanyon levő ültetvényt és el kell mondjam igen jól bírják a hazai klímát ...
Előzmény: scsaba1 (1076)