Kirika,
kár Sabangért ! De tényleg nem férhet bele minden...
Transzfer ügyben próbálj írni, majd annak a resort-tulajnak, akihez mennél: lehet, hogy tud valami megoldást.
Nekünk nagyon tetszett a Greenviews corong-corongi resortja. A tulaj is szinte azonnal válaszolt az emilekre. Éjszaka csendes volt, a partja tökéletes: ha apály van világos homok, ha dagály, akkor szinte a bejáratig ért a víz. Esténként pedig könnyű volt bejutni Nidoba, ha esetleg nem volt kedvünk a resortban kajálni.
Túrák: végül is mindegyik (igaz, mi csak az A-n,B-n, és a D-n voltunk) nagyon szép, ami a víz feletti részt illeti, de sznori szempontjából egyik sem nagy durranás. A D elvileg csak fél napos, de némi kis borravalóval meghosszabbítható. Az ebédet a parton készítik el : grillezett halat, csirkét, rizst, salátát és gyümölcsöt, nomeg innivalót kaptunk (ez utóbbi ált. nincs benne az árban, csak a kaja).
Anno én is próbáltam a lehető legjobban előkészíteni a dolgokat, de a helyszínen sok minden másképpen alakult. Nem kell aggódni, a resort-tulajok és a fülöpök is nagyon segítőkészek, valahogy mindig elrendeződnek a dolgok. Kicsit talán túlságosan is próbálnak vigyázni a turistákra, sokszor szinte kínos volt pl. mikor elmagyarázták, hogy nem kell félni a kutyáktól és hogy nincsenek cápák a méteres vízben, stb...
Nem tudom, hogy láttad-e a T.V.-ben jan. elején a tengeri kalózkodásról szóló műsort. Sajnos nekem az egész család látta (pont az utazás előtti nap) és kellőképpen félre is értette az egészet. Anyós azzal hívott fel: biztos, hogy menni akartok ? Ott rögtön ki fognak rabolni ! stb...
Ezzel szemben mindenk nagyon BARÁTSÁGOS és SEGÍTŐKÉSZ volt, kezdve a reptéren dolgozóktól, a rendőröktől egészen az egyszerű halászokig. Éreztem már magam Pesten sokkal barátságtalanabb közegben is mint a Fülöp-szigeteken ! Persze az óvatosság azért nem árt, az útleveleket és az éppen nem szükséges pénzt azért legjobb a széfben tárolni (de hol nincs ez így leszámítva néhány kivételt?).
Ne aggódj, a maguk idejében majd megoldódnak a dolgok !
Greenviews bungibelső Corong Corongban: