Hedo Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1009
Szerintem menj be az önkormiba és kérd el a tértivevényt, amin a "nem kereste" áll, és ellenőrizd le, hogy minden rendben van-e vele.
- tényleg neked címezték,
- jó rajt a postai címed
- dátumokat, feladás dátuma, visszaérkezés dátuma

Valamint ellenőrizd le a terveket (kötelesek megmutatni, mert telekszomszédként Ügyfél státuszt elnyerted) és nézd meg hogy egyáltalán zavar-e téged a szomszéd épülete.
Ott bővebb felvilágosítást is tudnak nyújtani a fellebbezéssel kapcsolatban.

Szerintem ha most biztosítottak neked 30 lepedőért fellebbezési jogot akkor amit most kaptál az az építési engedély. Ilyenkor természetesen van lehetőséged fellebbezésre, és ha jogos a sérelmed akkor elutasíthatják az engedélyt, vagy új eljárás lefolytatására kötelezhetik az önkormányzatot. (a fellebbezésed miatt az egész fölmegy a közig hivatalba és ők vizsgálják a teljes ügyet) ha nincs jogalapja a fellebbezésednek akkor elutasítják, és az engedély határozatot helybenhagyják. Ekkor elveszted a 30 pízt, ha meg jogosan léptél fel akkor visszautalják.

Nem árt ha viszel magaddal valakit aki jártas ezekben az ügyekben. Én építészt vinnék, aki meg tudja mondani azt hogy mit hova építenek, és az mennyiben zavarhat téged, és meg tudja találni a jogszabályokban azt is hogy miért nem lehetne nekik ezt megépíteni.
Előzmény: bonyolult (1007)