Ezt a Zubai dolgot azért nem értem teljesen, többen írjátok, hogy nem megfelelő a testalkata. Ugyanakkor nézem a norvég beállőst, a Lőkét, az se egy Gál Gyula, még a Zubainál is kisebbnek tűnik és egyszerűen zseniális. De szerintem vannak más hasonló példák is, pl. a románok beállósa se volt olyan rossz (nem a Cosma, hanem a másik), meg a mai német srác se volt túl vastag, bár lehet, hogy rosszul láttam.
Szóval attól még lehetne jó elvileg, hogy nem egy hústorony. Remélem, hogy talán lesz is, mert Gál a tavalyi eb után idén sem alkotott nagyot. Ha jól emlékszem, két éve remek volt, azóta csalódás.
Egyébként ez a mai meccs a fáradtságról szólt, szerintem a húzóemberek egyszerűen nagyon fáradtak voltak. A németek is azok voltak, a Glandorf ugyanúgy nem brillírozott, mint a Nagy Laci, csak a német cserepad hosszabb volt. A Kauffmann és a Heinevetter volt a két húzónév, tudtommal mindketten tartalékok. Azonkívül még a beállósuk volt jó, bár az inkább a mi védelmünk szétesésének volt tulajdonítható...
Ez a fáradtság dolog viszont azt is mutatja, hogy a legjobb négy teljesen irreális. Ha feltesszük, hogy mondjuk a lengyelek helyén mi jutunk be, ilyen fáradtan két akkora zakót kaptunk volna, hogy azzal jobban égetjük magunkat, mint ezzel a hatodik hellyel. (Na jó, azért egy negyedik helyért elviseltem volna ezt is...)
Érdekes lenne a játékosok mellett Hajdút is értékelni. Nekem vegyesek az érzéseim, egyfelől szerintem ez a hatodik hely jó eredmény, másfelől többször éreztem úgy, hogy egy-egy meccsen későn avatkozott bele, vagy hülyeséget csinált. Skaliczky például szerintem általában jobban együtt élt a játékkal, ugyanakkor ő se ért el jobb eredményt, sőt.
Igazából az a kérdés, hogy ugyanez a csapat egy "sztáredzővel" mire jutna. (Érdekes, hogy szemben a focival, kézilabdában egyelőre nem dívik külföldi szövetségi kapitányt hívni...) A játékosok egy-egy meccsen megmutatják a tehetségüket, de sorozatban nem képesek a csúcson teljesíteni. Kérdés, egy jó (jobb) edző tudna-e ezen változtatni?
jozsefbiro.blog.hu/2009/01/29/magyarorszag_nemetorszag_25_28