Törölt nick Creative Commons License 2009.01.29 0 0 2319

"Ez érdekes dolog, mivel a lakókocsi forgalmiban nincs külön önsúly- és összsúly---- szerencsére :-))"

Amikor a Knausomat hoztam be németből, ugyanígy akarta forgalomba helyezni az NKH, mert szerintük " így szokás ". Önsúly-összúly ugyanaz ( a német forgalmiban csak össztömeg volt ).

Miután a forgalombahelyezéskor telefonon kértem a Knaus gyárból egy faxot az NKH-hoz ( alvázszámra szóló tip. biz., minden adattal ), egyértelmű volt minden, úgy is írták be az adatokat az adatlapra: 855/1100 kg. A fékpad egyben mérleg is, ott is ilyen 860 kg körüli tömeg volt a kijelzőn, mégsem voltak hajéandóak az alapján beírni, mert a mérlegük "nem hiteles". Aztán a faxra megnyugodtak.

A mostani lakóm hazahozatalakor már a kinti ideiglenes német forgalmi kitöltésekor szóltam a hölgynek, ne csak az össztömeget, hanem a saját tömeget is írja be, szó nélkül megtette ( adatbázisban benn volt ), így itthon sem szórakoztak, hanem átmásolták a 944/1100 kg-ot.

Ha mind2 mezőbe 1100 kg került volna, elvileg nem is pakolhatnék semmit a lakóba, mert a raksúly 0 lenne.

Előzmény: snbohóc (2272)